Nic platit nemusíte, vzkazuje úřad důchodcům. Poplatek si strhneme sami

Zmatek způsobil poplatek 35 korun za služby České pošty. Ten se platí, pokud lidem doručují důchod v hotovosti. O tom některá média informovala jako o nutnosti poplatek zasílat. V opačném případně prý důchod nepřijde. ČSSZ to ale v tiskové zprávě vyvrátila.

"Ve skutečnosti se důchodce sám rozhoduje, zda chce dostávat důchod elektronicky na běžný účet, nebo v hotovosti prostřednictvím České pošty za poplatek (poplatek za služby České pošty spojené s platbou v hotovosti – týká se důchodů přiznaných s datem od 1. ledna 2010)," upozornil úřad na dvě možnosti posílání důchodu.

[chooze:article;value:568903]

Česká poště tedy od důchodce nikdy a v žádném případě 35 korun za důchod nevybírá. "Pokud se důchodce rozhodne pro výplatu v hotovosti prostřednictvím služeb České pošty, poplatek 35 korun strhneme a odvedeme České poště jako odměnu na základě uzavřené mandátní smlouvy. České poště tak posíláme důchod ponížený o 35 korun. To znamená, že Česká pošta vyplácí důchodcům jejich důchody již ponížené o 35 korun," doplnila ČSSZ.

Jurečka oznámil, kolik přidá důchodcům. Valorizace bude v lednu (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.