Nizozemec si při sexu tajně sundal kondom, u soudu dostal podmínku

Partnerka 28letého muže souhlasila se sexem s podmínkou, že muž použije kondom. On si ho však při souloži tajně sundal. "Podezřelý svým jednáním donutil oběť, aby s ním strpěla nechráněný sex. Tím omezil její osobní svobodu a zneužil důvěru, kterou v něj vložila," citovala agentura AP z rozhodnutí soudu v Dordrechtu.

Podle soudce obžalovaný ženu rovněž vystavil riziku pohlavních chorob a nechtěného těhotenství. Trestem je mu tříměsíční podmínka a odškodnění 1 000 eur (přes 23 tisíc korun), které musí ženě zaplatit. Obvinění ze znásilnění byl muž zproštěn, sex byl dle soudu prokazatelně dobrovolný.

[chooze:article;value:494175]

​Jde o první případ odsouzení za takzvaný stealthing v Nizozemsku, uvedl web listu NL Times. Ve druhém procesu soud obžalovaného 25letého muže z Rotterdamu osvobodil. Ukázalo se, že se s milencem sice dohodli na použití kondomu, ve víru vášně si ho však zapomněl před sexem nasadit, což podle soudu nebylo jeho úmyslem.

Podobně jako v Nizozemsku nahlíží na stealthing soudy v Německu, Švýcarsku, Novém Zélandu či Kalifornii. V Anglii a Walesu je podle deníku Daily Mail sundání kondomu bez souhlasu partnerky posuzováno jako znásilnění.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.