Noc plná strachu! Žena se při houbaření ztratila v lese, našli ji až ráno

Na letošní sbírání hub nezapomene 39letá Polka, která se v neděli večer s přicházející nocí sama ztratila hluboko v lese. Obyvatelka vesnice Tarnówka, nacházející se ve Velkopolském vojvodství ve středu Polska, si vyrazila do nedalekého lesa na odpočinkovou procházku. Cestou ale upadla a poranila si nohu. 

Zmatená žena byla mezi stromy bez mobilního signálu a nemohla se nikomu dovolat o pomoc. V temném lese proto musela strávit v noci několik hodin, než se nad ránem při svítání dobelhala na místo, kde měl její telefon zase připojení. "Dispečer záchranné služby obdržel zprávu, že se v lese ztratila žena při sběru hub," informoval web Nasze Miasto policejní mluvčí Damian Pachuc. 

[chooze:article;value:516713]

​"Krátce nám popsala detaily místa, kde se nacházela. Řekla, že je promočená a je jí chladno a stěžovala si na to, že ji bolí noha," řekl mluvčí s tím, že v průběhu krátkého hovoru ale znovu ztratila signál a už ji nebylo možné znovu kontaktovat. Následně se rozběhlo pátrání a zanedlouho ztracenou Polku v ranních hodinách našel jeden z policistů na kraji lesa, píše web Polsat News

Zraněnou a promočenou pak ženu odvedli policisté k ošetření do nemocnice. V této souvislosti vyzývají lidi, aby si při podobných procházkách v lese dávali pozor a nosili s sebou nabitý mobilní telefon. "Zapamatujte si nejdůležitější body z místa, odkud a kam jdete. Realisticky také zhodnoťte své schopnosti a čas, který hodláte v lese strávit," upozorňuje polská policie lidi, kteří vyráží okolo setmění na lesní procházky. 

V Krkonoších se ztratil se duševně nemocný muž, poznáváte ho? (07/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.