Noční můra pro každého, kdo se bojí hadů. Žena na plaza narazila v koupelně

Obyvatelka polské Poznaně má za sebou hotovou noční můru. Když vešla do koupelny, našla na zemi hada. Vyděšená žena okamžitě zavolala městské strážníky, sama totiž hady rozhodně nechová. Její příběh přinesl deník Polsat News.

Policisté plaza odchytili. Ukázalo se, že neznámý host sice není jedovatý, ale i tak ženu pořádně vylekal. "Ženu, která zásah nahlásila, to nepobavilo. Strážníci chytili plaza, ze kterého se vyklubala korálovka pruhovaná. Je to jemný a zvědavý had, který má rád přítomnost člověka. Přesto ji to vyděsilo," uvedla tamní policie na facebooku na konci března.

[chooze:article;value:468023]

​Korálovka pruhovaná, kterou žena v Polsku objevila, se běžně vyskytuje hlavně v Severní Americe, a to na otevřených plochách, jako jsou louky a stráně. Při kontaktu s člověkem se cítí dobře a není jedovatý. Možná právě proto patří mezi oblíbené chovatelské kousky.

Jiný had zaměstnal policii v Polsku už v únoru. Tehdy se ho žena pokusila poslat poštou. Policii následně řekla, že kvůli bezpečnosti svých dětí hada prodala a novému majiteli se ho rozhodla dopravit tímto způsobem. Žena je obviněná z týrání zvířat a hrozí jí až tři roky vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.