Nosorožec ušlapal chovatelku. Její kolega leží s vážným zraněním v nemocnici

Tragédie zasáhla zoologickou zahradu v rakouském Salcburku. V úterý krátce před sedmou hodinou tam nosorožec bílý smrtelně zranil chovatelku. Žena byla zkušenou zaměstnankyní, v zahradě pracovala necelých deset let.

"Ošetřovatelka se snažila zvířeti aplikovat speciální přípravek na ochranu před hmyzem, jedná se o běžnou praxi. Nosorožec však na 33letou ženu zaútočil. Důvody napadení zatím neznáme," oznámila ředitelka zoologické zahrady Sabine Grebnerová. Zvíře podle prvotních informací zřejmě ženu udupalo.

[chooze:article;value:516349]

Napadení ošetřovatelky si všiml jeden z chovatelů, ten se jí snažil pomoct a zvíře se pokoušel zahnat. Nosorožec ho ale také napadl a muž skončil s vážným zraněním v nemocnici. V současné době je zoologická zahrada pro návštěvníky uzavřena. Policie případ stále vyšetřuje.

Rakouské noviny Kronen Zeitung upozornily, že nejde o ojedinělý problém, který postihl salcburskou zoo. Minulý rok odsud například uteklo mládě tučňáka. Po třech hodinách ošetřovatelé zvíře nalezli v kukuřičném poli, které bylo od výběhu vzdáleno asi 800 metrů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.