Nouzové přistání na poli. Uprostřed Sibiře muselo zastavit letadlo plné lidí

[chooze:gallery;value:33212]

​V úterý po deváté hodině tamního času musel nouzově přistát Airbus A320 společnosti Ural Airlines. "Přistál na pšeničném poli v Ubinském okrese v Novosibirské oblasti," informuje ruská státní agentura TASS.

Letadlo letělo z jihoruského Soči do sibiřského Omsku. Důvodem přistání uprostřed pole měla být podle tamních úřadů "závada na hydraulice". Piloti se obávali, že by při přistání na ranveji selhaly brzdy. Všech 159 lidí na palubě i šest členů posádky po hladkém přistání v pšenici přežilo, potvrdil gubernátor Novosibirské oblasti Andrej Travnikov. 

"Podle výpočtů mělo být paliva dost. Letadlo však naléhavě přistálo na poli před dosažením letiště," uvedl nejdříve ruskojazyčný web BBC a s odkazem na Travnikova. Později ale podle nich dodal, že mělo jít opravdu o technickou závadu, kterou se nyní budou zabývat technici. 

[chooze:article;value:521659]

Na záběrech po přistání jsou vidět lidé, kteří se prochází na poli v uvolněné náladě. K letadlu ale ihned vyrazili záchranáři, kteří pasažérům poskytli provizorní ubytování v nedaleké obci Ubinskoje. Případ nyní vyšetřuje policie. Podle TASS vyšetřovací výbor případ prošetřuje okolnosti kvůli porušení pravidel bezpečnosti provozu a provozování letecké dopravy. 

Brit tvrdí, že našel ztracené malajsijské letadlo. Vypátrat jej měl díky mapě (09/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.