Nouzové přistání na pražském letišti. Letadlo hlásilo pokles tlaku v pneumatikách

V pátek po dvaadvacáté hodině nouzově přistálo na pražském Letišti Václava Havla letadlo, které vezlo turisty z Vietnamu. Podle informací TN.cz byl důvodem riskantního přistání poškozený podvozek. Údajně šlo o prasklou pneumatiku.

Na místo vyrazili i záchranáři. "Zatím nebylo nic potvrzeno, ale jsme připraveni v součinnosti s ostatními složkami," řekla krátce po deváté hodině večerní mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. O hodinu později již potvrdila, že letadlo bezpečně přistálo. "Provádíme zběžnou kontrolu pasažérů, ale žádný traumatologický plán nebyl potřeba," doplnila.

[chooze:article;value:531313]

Pražská záchranná služba později na sociální síti X doplnila, že zásah na Letišti Václava Havla je oficiálně ukončen a obešel se bez jakýchkoliv zdravotních komplikací. "Z preventivních důvodů byl na místě speciál Golem, Fenix, inspektor, 2x RZP, posádka s lékařem i pohotovostní manažer. Všem moc děkujeme za spolupráci," informovali záchranáři.

VIDEO: Nouzové přistání na Letišti Václava Havla v Praze, stroj hlásil problém s tlakem v pneumatikách

Klidný průběh bezpečnostních opatření později potvrdili i pražští hasiči. "Provoz na pražském letišti byl na desítky minut přerušen z důvodu přistání letadla na lince Phu Quoc - Praha, které mělo signalizaci nízkého tlaku v pneumatikách. Letadlo bez problémů přistálo krátce po 22. hodině, uvedli na sociální síti X hasiči s tím, že zasahovali podle operačního plánu jako výpomoc letištním hasičům. Na místě měli jednotky z pěti stanic.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.