Nouzové přistání v Praze. Let do New Yorku se musel vrátit hned po vzletu

[chooze:gallery;value:33101]

Boeing 767-332 společnosti Delta Air Lines odstartoval z Prahy v pátek po poledni. Následně se ale letadlo obrátilo a přes Mělník vrátilo zpět na letiště, což je patrné ze serveru Flightradar.

Letoun bezpečně přistál na letišti před 13. hodinou. "Důvodem návratu byly technické problémy. V současné době probíhá zásah letištních hasičů," informovalo Letiště Václava Havla Praha na sociální síti X.

[chooze:article;value:520028]

Hasičům byla nahlášena porucha motoru. Z něj stoupal černý dým. "Nic nehoří. Letištní hasiči provádějí průzkum. My jsme v záloze," sdělil TN.cz mluvčí pražských hasičů Daniel Fík. Jeho jednotka se ještě před půl druhou vrátila zpět na základnu.

Provoz na letišti byl dočasně pozastaven. Obnoven byl zhruba po 30 minutách. "Letadlo je po kontrole letištních hasičů přetahováno na parkovacím stojánku. Vzhledem k zásahu byla přibližně 30 minut uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha 06/24. Došlo proto k odklonu několika letadel na okolní letiště," doplnil mluvčí letiště Michal Procházka.

Nikomu se naštěstí nic nestalo. "Cestující bezpečně opustili letadlo standardní cestou," uzavřelo letiště s tím, že odklonilo celkem tři lety.

"Seděl jsem přímo u okénka. Když se to stalo, tak to byla rána. Potom jsem viděl kouř. Když přišla ta rána, tak jsem si vzpomněl na podobnou příhodu, kdy někdo zpanikařil. A říkal jsem si, že to vlastně nemusí být nic tak hrozného. Nakonec se ukázalo, že letíme zpátky," popsal pro TV Nova cestující David.

Podívejte se na záběry, které natočili cestující:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.