Nová hrozba pro počítače. Nebezpečný malware obejde všechna zabezpečení

IT odborníci nedávno objevili zranitelné místo počítačů od Microsoftu. Nový malware totiž umožňuje hackerům zaútočit na počítač, aniž by jeho majiteli přišlo jakékoliv poplašné varování. Počítač zneužijí pomocí Qbotu, který dokáže změnit zobrazení některých informací na obrazovce.

Tento malware dokáže shromažďovat zadaná přihlašovací jména a hesla a posílat je neznámo kam. Podle webu Mobilizujeme.cz monitoruje také uživatelská data, například internetovou historii. Hackeři tak vědí pomalu o každém kroku majitele počítače.

[chooze:article;value:487968]

Prostor pro kyberzločince zatím Microsoft nedokázal odstranit, i když si je tohoto rizika plně vědom. Nebezpečný malware si tak do počítače může nevědomky nahrát téměř každý. "Bohužel to stále není opravené," informoval web TechRadar uživatele. Útok na počítač přitom začne, aniž by majitel tušil, že je jeho elektronika v nebezpečí.

Uživateli přijde phishingový e-mail, který nepůsobí nijak podezřele. Píše se v něm, že obsahuje odkaz na heslem chráněný ZIP soubor. Jenže ten v sobě skrývá malware a speciální obraz disku ISO, který dokáže zařídit, aby se trojský kůň spustil bez jakéhokoliv varování. Následně začne shromažďovat citlivá data, která přepošle hackerovi.

Pozor na tuto aplikaci. Vypadá nevinně, ale může zničit telefon:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.