Nova má novou moderátorskou hvězdu. Osobně ji ale nepotkáte

Většina českých firem začíná využívat benefity, které přináší umělá inteligence. Výjimkou nejsou ani média. Televize Nova využívá možností, které nabízí umělá inteligence, už dlouhou dobu. Nyní ale přichází s něčím úplně novým!

"My máme teď nově na TN.cz moderátorku, která nám bude moderovat horoskopy, a tahle moderátorka je vygenerovaná pomocí umělé inteligence," říká šéfredaktor a zástupce ředitele zpravodajství a publicistiky TV Nova Vladimír Rosol.

Prozradil také, jak Lunu vybrali. "Udělali jsme si takový mini casting a na základě toho jsme vybrali profil, který je k tomuto žánru nejvíce vhodný," tvrdí.

[chooze:article;value:556723]

"Televize Nova sleduje ten boom, který je spojený s nástupem umělé inteligence po celém světě. I my ve zpravodajství využíváme umělou inteligenci pro přepis mluveného slova na text," dodal.

O své oblíbené moderátory v Televizních novinách se ale bát nemusíte. "Nechceme, aby nám moderoval uměle vytvořený moderátor klasické zpravodajství. Zatím nám dál bude moderovat zpravodajství člověk z masa a kostí," potvrdil Rosol.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.