Nová minisérie připomene vyšetřování sériového vraha Hojera. Už brzy na Voyo

Šestidílná minisérie Metoda Markovič: Hojer popisuje těžkou práci kriminalistů i psychiatrů. A hlavně specifické metody Jiřího Markoviče, který s vyšetřovanými udržoval speciální někdy až přátelský vztah.

"To, na co se diváci mohou těšit, je seriálové zpracování vyšetřování případu sériového vraha Ladislava Hojera, což byl vzorový případ Jiřího Markoviče," prozradil scénárista Jaroslav Hruška.

Jiří Markovič se dokonce na sklonku života sám podílel na tvorbě celé série, která mapuje jeho nejslavnější případy. V seriálovém zpracování ho ztvární Petr Lněnička. "Přibíral jsem, mám změnu barvy vlasů a podobně, ale myslím si, že ta příprava spočívala hlavně v prohlížení dokumentů, fotografií, videí audio nahrávek a v neposlední řadě i v setkání s paní Markovičovou s manželkou. Pak se ty střípky různě skládaly," sdělil Lněnička.

[chooze:article;value:499021]

Po boku Petra Lněničky se objeví Václav Neužil, Adam Mišík, Vojta Kotek, Sarah Haváčová, nebo Dano Heriban. "Hraju kriminalistu a pravou ruku Jiřího Markoviče Pepu Vilímka. Je to chlapík, který má smysl pro humor, nadhled, s ničím se moc nemaže a myslím si, že je narovinu a říká co si myslí," řekl o své postavě Neužil.

Roli si střihne i Adam Mišík. "Zahraju si jednoho z kriminalistů. Je to tedy fiktivní postava, ale je to jeden z pomocníků pana Markoviče v téhle sérii," sdělil Mišík.

Vraha Ladislava Hojera si zahraje Petr Uhlík. "Já k tomu mám velký respekt, ale zároveň je to typ role, kvůli který se člověk může fyzicky a stylizačně změnit, což mě, protože dělám primárně divadlo, zajímá. Tím pádem to byla jasná volba," pronesl Uhlík. Napínavou kriminální minisérii čekejte už brzy na Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.