Nová Miss World rozdělila svět. Lidé se kvůli ní hádají jako o život

[chooze:gallery;value:35093]

Kromě gratulací se nová Miss World Krystyna Pyszková dočkala i nenávistných komentářů. Podle milionů lidí je její vítězství pouze ukázkou stereotypu. "Proč vyhrála? Je to blondýna bílé pleti s modrýma očima. Proč vybíráte jen tuctové evropské blondýny?" protestují lidé převážně z afrických zemí.

Někteří dokonce začali útočit i na její přirozenost. "Vypadá to spíš jako plastická chirurgie," ozval se kritický komentář. "Průměrná holka. Nic zvláštního," dodal další. Pro řadu lidí je trnem v oku hlavně porážka botswanské soutěžící. Podle nich má totiž soutěž rasistický podtext. "Totální svinstvo, Botswana excelovala v poslední otázce a měla vyhrát. Je jasné, že nechcete, aby vyhrála Afričanka," ozval se zástupce afrických zemí.

[chooze:article;value:545588]

Jenže proti těmto slovům se ohradilo velké množství lidí, kteří krásku podporovali, což na internetu spustilo pořádnou hádku. "Nikdy. Česká republika byla nejkrásnější dívkou v této soutěži. Nemáte vkus, jestli říkáte něco jiného," zaútočil na nenávistné výroky jeden z komentujících. Pyzsková podle nich vyhrála právem. "Je tak nádherná, jako panenka. Jedna z nejhezčích tváří v historii Miss World," doplnil další.

Situaci se pokusila urovnat řada lidí, která poukázala na předešlé úspěchy soutěžících z Afriky. "Nechápu tu nenávist tady. Zapomínáte na krásnou Zozibini Tunziovou a další africké královny, které vyhrály v minulosti. Není to o bílé nebo černé, protože africké krásky vyhrávaly také. Krystyna měla evidentně něco navíc kromě své krásy," zmínila jedna z žen. Zdůraznila, že na barvě pleti přece nezáleží.

[chooze:article;value:546030]

​Ani poté však nenávistné komentáře a hádky z profilu nové Miss World úplně nezmizely. Kráska z Třince, která se stala druhou Češkou s tímto titulem, se s nimi bude muset asi vyrovnat po svém.

Miss World se stala Češka Krystyna Pyszková. Podívejte se na video (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.