Moderní bydlení

Nova opět pořádala svou News Academy. Studenti si mohli zkusit práci novináře

Psaní a namlouvání reportáží, natáčení rozhovorů i živé vstupy. Studenti Nova News Academy si tento týden měli možnost v praxi vyzkoušet, jak to chodí v redakci zpravodajství. "Už potřetí jsme tu měli účastníky Nova News Academy, kteří mají zájem stát se kolegy našich reportérů v redakci zpravodajství. Bylo to 11 finalistů, vybírali jsme z nějaké stovky zájemců," řekla HR programová manažerka Denisa Kubová.

Studenty akademií provedl reportér Televizních novin Marek Bruna spolu s dalšími známými tvářemi ze zpravodajství, kameramany i střihači. "Mně se úplně nejvíc líbilo jednání tady toho týmu. Jak se k nám všichni strašně hezky chovali, se vším nám pomáhali," uvedla studentka Natálie Bieleková.

[chooze:article;value:556337]

​Na programu byly odborné přednášky, pohled do zákulisí vysílání nebo seznámení s technikou. Studenti si ale především vyzkoušeli vlastní tvorbu reportáže, a to od přinesení námětu až po konečný výsledek, který může jít do vysílání. "Podívali jsme se do redakce, jak to vůbec funguje. Také jsme si zkusili samozřejmě natáčet reportáže, viděli jsme, jak vypadá střih, a zkusili jsme si také živák, což za mě bylo nejlepší zkušenost," pochvaloval si student Artur Loskov.

Vybraní účastníci akademie nyní obdrží zelenou kartu pro individuální stáž, na jejímž konci dostanou ti nejúspěšnější pracovní nabídku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.