Nova pomáhá: Fanouškům se otevřely brány oblíbených seriálů

Ateliéry dobového seriálu Zlatá labuť se otevřely nejvěrnějším fanouškům. Kromě nich pozvala televize Nova na prohlídku i rodiny, které podporuje v rámci projektu Nova pomáhá. "TV Nova dlouhodobě podporuje znevýhodněné rodiny. Od začátku roku jsme v rámci projektu Nova pomáhá dali finanční dar desítkám rodin, ale protože víme, že tyto rodiny mají těžkou životní situaci, tak se snažíme jim kromě financí zprostředkovat i nějaký zážitek," nastínila CSR manažerka TV Nova Anna Ševerová.

Právě proto mohlo několik těchto rodin nahlédnout do ateliérů seriálu Zlatá labuť. "Ty prostory jsou krásné, tak myslím, že se jim to líbilo. Řada z nich přijela zdaleka a ta cesta je pro ně složitá, tak jsme se ještě podívali do studia Televizních novin a Snídaně," popsala program Ševerová. 

Na rodiny tak čekalo odpoledne nabité zážitky a vypadá to, že si ho všichni moc užili. "Celý den jsem taková nervózní, nejenom cesta vlakem, ale i tady ty prostory jsou úplně úžasné, ještě teď se třepu. Moc děkuji za tu možnost se sem podívat, je to úžasné," řekla Jana Smíková.

[chooze:article;value:503796]

​"Já jsem si to moc užila, protože jsem fanoušek Zlaté labutě a sleduji ji pravidelně. Jsem tu se synkem a tomu se to také líbilo, ty prostory mu byly známé, protože to se mnou taky sleduje," zmínila Šárka Verenc. 

Iniciativa Nova pomáhá podporuje rodiny s nejrůznějšími problémy, někomu přispěje na rehabilitace, jiným třeba na asistenčního pejska. "Ono celkově vybrat na toho asistenčního pejska je strašně komplikované. Já jsem za něj moc ráda, protože díky němu se mi obrátil celý život úplně naruby, začala jsem se víc začleňovat do společnosti," doplnila Smíková. 

"Nám Nova pomohla vlastně zakoupit synkovi takový speciální tubus světelný a válec, který ho vlastně zklidňuje, protože je autista, takže vždycky když má nějaké obtíže, tak ho to krásně uklidní," řekla vděčně Ivana Janoušková.

[chooze:article;value:481096]

​K prohlídce se připojila i paní Edita na vozíku, která sice původně vyhrála soutěž pro fanoušky na sociálních sítích, ale v budoucnu to bude možná i ona, komu televize Nova příště pomůže. "Dozvěděla jsem se tu o možnosti požádat u nadace o pomoc. Uvažuju o tom, že se přihlásím, rehabilitace jsou potřeba, ale zároveň je mnoho lidí nebo dětí, kteří to potřebují víc, takže si to nechám projít hlavou," zmínila Edita Baranová.

Na stránkách Nova pomáhá můžete vyplnit formulář, kde můžete požádat o pomoc. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.