Nová potupa pro Putina. Košem mu dal další spojenec

Arménie zavrhla, že by se na jejím území měla uskutečnit vojenská cvičení Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB), jejímž lídrem je Rusko. To začátkem roku oznámilo, že právě Arménie bude hostitelem této události.

"Ministr obrany Arménské republiky písemně sdělil společnému velitelství OSKB, že za této situace nepovažujeme za vhodné provádět taková vojenská cvičení na území Arménské republiky," řekl podle webu Armenian Weekly premiér Nikol Pašinjan.

[chooze:article;value:483643]

Odmítl tak, aby se v zemi shromáždily tisíce vojáků z šesti členských států – Ruska, Arménie, Běloruska, Kazachstánu, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu. "Alespoň letos se taková cvičení v Arménii konat nebudou," dodal Pašinjan.

Podle webu Aljazeera arménského premiéra frustruje nedostatečná pomoc Ruska s uvolněním koridoru, který spojuje Arménii a Náhorní Karabach. Právě v tomto regionu, který leží v Ázerbájdžánu, žije přes 100 tisíc Arménů. Kvůli ázerbájdžánské blokádě tranzitu nemají tito obyvatelé dostatek léků ani jídla. 

[chooze:article;value:483669]

Podle Arménie Rusko konflikt neřeší a kvůli nalezištím ropy udržuje dobré vztahy i s Ázerbájdžánem. "Upozornili jsme Rusko na skutečnost v Náhorním Karabachu a jejich nedostatečnou reakci vnímáme jako narušení bezpečnosti Arménie. Rusko pro Arménii naopak představuje hrozbu," oznámil Pašinjan.

Ruské rakety opět zamířily na Kyjev. Podívejte se na video (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.