Moderní bydlení

Nová varianta covidu děsí turisty. V Řecku už se nosí roušky a dělají testy

Počet lidí nakažených covidem v Řecku prudce roste. V nemocnicích jsou kvůli koronaviru stovky lidí. "Je léto, všichni jedou na dovolenou. Nikdy jsme ale neřekli, že covid zmizel. Pravdou je, že tento rok, ve srovnání s minulým, nejsou problémem případy. Je ale příliš mnoho hospitalizací a také úmrtí. 21 či 22 úmrtí je příliš mnoho," řekla stanici MEGA šéfka řecké lékařské komory Martina Pagoniová.

V Británii tak turisty před cestami do oblíbené turistické destinace varují a vyzývají je k opatrnosti. V Řecku lidé znovu začali nosit roušky, v některých nemocnicích jsou dokonce povinné, a úřady rozdávají lidem covidové testy, upozornil list Daily Mirror.

[chooze:article;value:566392]

Podobně před výlety do země varuje i Bulharsko. "V této souvislosti a vzhledem k velkému počtu bulharských občanů, kteří v letním období navštíví zemi, doporučuje ministerstvo zahraničních věcí v souvislosti s šířením nákazy důsledně dodržovat preventivní a hygienická opatření," uvedlo tamní ministerstvo.

"Varianta FLiRT má specifické změny v S proteinu, díky nimž se může snadněji šířit a vyhýbat se imunitě po předchozí infekci nebo vakcíně," upozornila pro The Independent lékařka Mariyam Maliková.

Na rozdíl od vrcholu pandemie ale v zemi nejsou žádná omezení. Roušky tak na veřejnosti nejsou povinné a není požadována ani vakcinace.

Covid nedávno prodělal i prezident USA Joe Biden:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.