Nová zelená úsporám má prázdniny. Jiné dotační programy běží bez přestávky

"Dotační prázdniny se týkají pouze příjmu žádostí v Nové zelené úsporám, nedotknou se nijak NZÚ Light či kotlíkových dotací a ani zpracování, schvalování a proplácení již podaných žádostí v NZÚ," ubezpečuje Petr Valdman, ředitel Státního fondu životního prostředí ČR, a dodává: "Zájemci o dotace mohou využít letní měsíce k přípravě svých projektů podle nových podmínek, které jsou již nyní zveřejněné na webu programu."

[chooze:article;value:509171]

​Ve většině oblastí podpory zůstávají podmínky poskytování dotací od září stejné, nebo jsou ještě výhodnější. Nabídka podporovaných oblastí se rozšíří o výměnu starých plynových kotlů za tepelné čerpadlo, významně se navýší podpora zateplení i dalších úsporných opatření. Zjednoduší se také proces vyřízení žádosti, a to tím, že odpadne povinnost předkládat faktury a ve většině případů i projektovou dokumentaci.

"Poptávka po instalaci solární elektrárny či tepelného čerpadla je stále enormní. Zájemcům z řad našich zákazníků nabízíme možnost spolupráce s našimi ověřenými partnery, kteří pomohou s návrhem vhodného řešení a na jeho realizaci poskytují zvýhodněné podmínky," uvádí Jiří Matoušek, člen představenstva a marketingový ředitel společnosti Centropol. 

Kalkulačka výroby elektřiny s fotovoltaikou a odhad návratnosti investice: 

"Díky prostředkům z Modernizačního fondu budeme moci v nové etapě programu podpořit více domácností. Více se budeme zaměřovat na oblast renovací rodinných i bytových domů. Podmínky jsme nastavili tak, aby realizace úsporných opatření byly dostupné i pro ty, kteří na ně dosud nedosáhli. Finanční zdroje pocházejí z výnosu emisních povolenek, takže nezatěžují státní rozpočet," říká ministr životního prostředí Petr Hladík.

Nová zelená úsporám Light budí mezi žadateli velký zájem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.