Nové detaily nehody na Vyškovsku: Děti neměly sedačku, obě zemřely na místě

Tragická nehoda se stala v pátek na Vyškovsku. V autě cestovali dva dospělí a dvě malé děti. Řidič se podle prvotního šetření při předjíždění dostal do smyku a skončil v poli. Obě děti na místě zemřely.

Řidič auta, který vyvázl se zraněními, byl podle policistů pod vlivem alkoholu. Test na drogy, který na místě podstoupil, však byl negativní. I tak ovšem policie ještě nařídila krevní testy.

[chooze:article;value:559205]

​Jízda pod vlivem ale nebyla jediným prohřeškem, který měl řidič spáchat. "V době nehody neseděly děti v dětských autosedačkách," uvedl mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Úsek, na kterém řidič předjížděl a kde dostal smyk, se nachází těsně před výjezdem z Vyškova. Prostřední pruh silnice je tam vymezený šikmými rovnoběžnými čarami. Tato vodorovná značka vyznačuje plochu, do níž se nesmí vjíždět při předjíždění.

Policie už řidiče podezřívá z trestného činu obecného ohrožení pod vlivem návykové látky a z usmrcení z nedbalosti. V případě uznání viny mu tak hrozí až desetiletý trest. Kriminalisté také žádají případné svědky, aby se na ně obrátili. Zejména pak hledají toho, kdo seděl za volantem vozidla, které měl řidič před nehodou předjíždět.

Děsivá nehoda na Brněnsku. Strom proťal autobus, řidičku museli vyprostit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.