Nové důkazy o zvěrstvech na Ukrajině. Padlo nebo bylo zraněno přes 350 tisíc vojáků

Další svědectví o ruských zvěrstvech páchaných na ukrajinských civilistech. Mezinárodní nevládní organizace Human Rights Watch ve zveřejněné zprávě tvrdí, že došla k jasnému závěru. Rusové mučili civilisty.

Mezitím dál pokračují tvrdé boje u východoukrajinského města Bachmut. Rusové tvrdí, že ovládají 80 % města. Podle Ukrajiny ale zatím nedosáhli žádných potvrzených zisků.

[chooze:article;value:499529]

Ukrajinská armáda se připravuje na plánovanou jarní protiofenzivu. Výcvik probíhá i na nové vojenské základně nedaleko Černobylu. "Podmínky jsou téměř stejné jako v boji. Je zde kouř, neustále něco vybuchuje. Vidíte tu ležet i figuríny. Ty napodobují raněné a mrtvé," přiblížil velitel ukrajinských ozbrojených sil Serhij Najev.

Vojáci se učí ovládat nejen zbraně, ale i své emoce. Instruktoři se snaží během cvičení simulovat podmínky opravdových bojů, a to například křikem. Mezi řadu celebrit a světových lídrů, kteří přijeli osobně podpořit Ukrajince, se teď zařadil i americký country zpěvák a držitel několika cen Grammy Brad Paisley. V centru Kyjeva zahrál na kytaru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.