Nové informace o rakovině krále Karla. Doktoři mluví jasně

[chooze:gallery;value:34030]

​Britský král Karel III. se již zhruba dva měsíce léčí s pro veřejnost neznámým typem rakoviny, kterou lékaři odhalili během vyšetření prostaty na začátku roku. 

Zdroj z králova okolí nyní sdělil magazínu People, že léčba "postupuje dobře". "Král je pozitivní i lékaři jsou optimističtí," dodal zdroj. Karlův synovec Peter Phillips se přitom nedávno rozpovídal o trochu jiném průběhu léčby.

Nejstarší z osmi vnoučat zesnulé královny Alžběty II. a syn princezny Anny popsal, že král není moc spokojen s postupem léčby. "Je velmi frustrovaný, že nemůže pokračovat a dělat všechno, co by chtěl," řekl Phillips portálu Sky News.

Návrat k povinnostem

Zda se králův stav opravdu zlepšuje, by mohlo být jasno už brzy. Spekuluje se totiž, že by se Karel III. mohl připojit k tradičnímu velikonočního programu královské rodiny.

75letý panovník konkrétně doufá, že se v neděli zúčastní velikonoční bohoslužby v kapli svatého Jiří na zámku Windsor. Akce by však měla být v menším rozsahu než obvykle právě kvůli ochraně králova zdraví. Karel III. by totiž v průběhu léčby neměl přicházet do kontaktu s větším množstvím lidí.  

[chooze:article;value:547950]

​Zatímco Karlova účast je poměrně reálná, tak je naopak jisté, že se velikonočních oslav nezúčastní nemocná Kate. Princezna přitom původně měla po lednové operaci břicha odpočívat právě do Velikonoc a následně se chystal její návrat do práce. Minulý týden ale Kate uvedla, že podstupuje chemoterapii.

Podle Kensingtonského paláce se princezna Kate oficiálně vrátí k veřejným povinnostem, až jí to dovolí lékaři. "Princezna se vrátí k oficiálním povinnostem, až k tomu dostane povolení od svého lékařského týmu. Je v dobré náladě a soustředí se na úplné uzdravení," uvedl v pátek mluvčí paláce.

Fanoušci monarchie si tak musí znovu počkat, dokud celou rodinu neuvidí pohromadě. Naposledy se tak stalo o loňských Vánocích. 

Podívejte se na vyjádření princezny Kate, ve kterém popsala, že má rakovinu (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.