Nové skutečnosti v případu malého Emilka. Úřady nevylučují vraždu

I několik dní po nalezení ostatků malého Emilka, který se loni ztratil prarodičům v Alpách, panuje kolem jeho zmizení, smrti, ale i okolností nalezení jeho ostatků, mnoho otazníků.

Jak upozorňuje například deník La Depeche, pochybnosti jsou už kolem toho, jak probíhalo loňské pátrání. Region totiž tehdy pročesávali psovodi se psy. Právě oblast, kde se o víkendu našly Emilkovy kosti, ale nepokryli.

Stále také není jasné, co smrt dvouapůlletého chlapce způsobilo. "Mohlo jít o pád, zabití i vraždu. Nemůžeme upřednostňovat jednu hypotézu před druhou," prohlásil k případu vyšetřující soudce. Dodal také, že na lebce nebyla odhalena žádná předsmrtná zranění a že kosti nesly stopy zvířecích zubů.

[chooze:article;value:548922]

Celé vyšetřování komplikuje také to, že turistka, která chlapečkovy kosti našla, s nimi hýbala. Podle RTL měla vzít jeho lebku do rukou. Některá média pak dokonce tvrdí, že ji donesla až na policii.

I proto pátrání po dalších důkazech pokračuje a strážci zákona do terénu vyrazili i ve středu. Do hledání se jich zapojila asi stovka. Doposud se jim podařilo najít například chlapcovy šaty, které byly nedaleko jeho kostí.

K úmrtí chlapce se vyjádřila také obec La Bouilladisse, odkud Emilek pocházel. "Sjednocení v bolesti, která se dotýká nás všech, bychom rádi vyjádřili upřímnou soustrast a veškerou podporu Émilově rodině. Sdílíme jejich zármutek," napsal na facebook její starosta José Morales. "Emilek zůstane navždy v našich srdcích," dodal.

Do loňského pátrání po malém chlapci se kromě psů zapojily i drony (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.