Novinka na webu TN.cz: Vyzkoušejte jeho prohlížení v novém režimu

Web TN.cz nyní přichází s možností číst články na tmavém podkladu. "Naši čtenáři dlouho volali po tmavém režimu při prohlížení. Chtěli jsme jim vyjít vstříc, a tak nyní můžete na webu TN.cz surfovat jak ve světlém, tak v tmavém režimu," přiblížil změnu vedoucí redakce TN.cz Vladimír Rosol.

Na webu stačí k nastavení tmavého režimu rozkliknout menu v levém horním rohu, kde pak vpravo najdete nastavení vzhledu s možnostmi světlý, tmavý a také dle nastavení systému Windows/macOS. Můžete si tak sami vybrat, jaký vzhled preferujete.

[chooze:article;value:457852]

​Aby vám toto nastavení fungovalo v mobilní aplikaci TN.cz, je potřeba ji nejdříve aktualizovat. Poté v aplikaci otevřete menu, kde uvidíte záložku vzhled a opět můžete zvolit, který režim preferujete a případně, jestli chcete, aby se orientoval podle aktuálního nastavení systému v telefonu. 

Tmavý režim v telefonu či na počítači je v podstatě návratem ke kořenům. Kdo si pamatuje staré stolní počítače, tak si jistě vzpomene i na to, že původně sloužila jako podklad černá barva. Nyní se k černému režimu systémy opět vrací, a to například proto, že mnohým lidem to při čtení vyhovuje více. Podle některých testů navíc tmavý režim šetří baterii telefonu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.