Novinka u nápoje, který známe všichni. Zásadně změní obal

Oblíbené nápoje Capri-Sun budu mít nové obaly. Brzy se mají prodávat v lahvičkách. Jako první se to má týkat příchutí Fruit Punch, Strawberry Kiwi (Jahoda a kiwi) a Pacific Cooler. Design lahviček na instagramu ukázala stránka snackolator s tím, že novinka má být nejspíš určená dospělejším zákazníkům.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Snackolator (@snackolator)

Společnost Kraft Heinz, která značku Capri-Sun vlastní, má nové obaly údajně oficiálně přestavit na nadcházejícím veletrhu maloobchodního prodeje v říjnu. Zatím není jasné, jestli tyto lahvičky ikonické obaly v podobě sáčku kompletně nahradí, nebo budou prodávány souběžně. Společnost totiž nový obal zatím nekomentovala.

Stejně tak není jasné, na jakých trzích se lahvička objeví. Bude nicméně větší. Zatímco klasický sáček má objem pouhých 200 mililitrů, v lahvi má být hned 355 ml nápoje. Díky uzávěru s víčkem už navíc nebude k pití nutné brčko.

[chooze:article;value:569699]

Že společnost plánuje spíše rozšiřovat velikost nabízených nápojů, ale ukazuje novinka oznámená letos v květnu. Podle oficiálního prohlášení firmy Kraft Heinz má totiž do obchodů zamířit láhev nápoje s příchutí Fruit Punch o objemu 96 uncí, tedy asi 2,8 litru.

"Po celá léta fanoušci Capri-Sun volali po větší velikosti porce, aby si mohli ještě více užít svůj oblíbený nápoj z dětství. Mezi lety 2020 až 2023 se ohromujících 76 procent návrhů obdržených callcentrem Capri-Sun týkalo větší velikosti produktu," uvedla společnost.

Jak pak dodává magazín Quartz, zavedení lahviček může být spojeno i s poptávkou po obalech, které se zdají pohodlnější a šetrnější k životnímu prostředí, i když nic nenaznačuje, že by měly mít lahvičky významné ekologické výhody.

Slazené nápoje zřejmě podraží. Ministr Válek na ně chce uvalit speciální daň (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.