Novinka ve zvířecím světě: Módní dům nabízí další parfém pro psy

Jen nedávno uzřel světlo světa zbrusu nový psí parfém značky Dolce&Gabbana. Parfém byl vyvinutý podle přísných standardů protokolu Safe Pet Cosmetics, který má zajistit stejný stupeň bezpečnosti kosmetiky pro mazlíčky, jakou má ta pro jejich páníčky. Mezi nadšené uživatele vůní pro domácí mazlíčky patří i specializované salóny, kde se starají o srst a estetiku našich čtyřnohých chlupáčů.

"Naši psi žijí s námi, takže parfémem vonící pejsek vedle nás doma na gauči je vždycky příjemný," poznamenal psí kadeřník ze salonu La Boutique delle Birbe Aliof Rilova Tano. 

​A psí voňavky si pochvalují i zákazníci. "Jsem zastánkyní všeho, co má co do činění s přírodní vůní a co zároveň pomáhá kvalitě srsti mého miláčka," tvrdí zákaznice psího salonu Mariarita Ricciardiová.

[chooze:article;value:567060]

Někteří by ale parfémy pro své mazlíčky nikdy nepoužili. "Nemyslím si, že by se jim to líbilo. Je to podle mě velmi přehnaný proces polidšťování," reagovala majitelka psa Francesca Castelliová. "Někdo si to určitě koupí, ale nemyslím si, že většina. Je to fakt blbost," souhlasil další pejskař Fabio Aragone.

A používání parfémů pro psy neschvalují ani někteří veterináři. Zakryjí sice nepříjemné pachy, na které naši čtyřnozí miláčci někdy trpí, to ale může být na škodu.

"Čich je pro pejsky zásadní. Oni žijí ve světě pachů, podle nich se vzájemně poznávají, podle nich poznávají i své páníčky. Když vás pes uvidí, tak než zavrtí ocasem, nejprve si k vám přičichne, teprve pak pozná, že jste to vy. Má váš pach uložený a tento svět pachů by se neměl měnit," sdělil Federico Coccía, veterinární lékař v Římě. A zakrývání přirozených pachů našich čtyřnohých chlupáčů může komplikovat i diagnostiku některých kožních nemocí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.