Novinky o nemocné Kate. Palác zveřejnil klíčovou informaci

[chooze:gallery;value:34408]

Ceremoniál Trooping the Colour se tradičně pořádá jako oslava oficiálních narozenin britského panovníka. Kolem letošních oslav se ale vyrojilo hned několik otázek. Fanoušky královské rodiny zajímalo hlavně to, zda se jich zúčastní princezna Kate, která se léčí s rakovinou.

Buckinghamský palác ale přišel s nemilou zprávou. Na zkoušce, která proběhne příští sobotu, Kate totiž nebude. Ve funkci plukovníka Irské gardy má nemocnou princeznu na zkoušce nahradit generálporučík James Bucknall, píše deník Mirror.

Návrat princezny do práce se tak minimálně příští týden nechystá. K tomu, zda se Kate účastní alespoň oficiálního ceremoniálu, který proběhne v Londýně 14. června, se palác zatím nevyjádřil.

[chooze:article;value:557798]

Jak připomíná web Sky News, Kate se na veřejnosti neukázala od konce loňského roku. V březnu pak celý svět šokovala videovzkazem, ve kterém přiznala, že se léčí s rakovinou a podstupuje preventivní chemoterapii.

Kate přiznala, že diagnóza pro ni byla obrovský šok. "V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se myslelo, že můj stav není rakovina," řekla ve videu.

Jen pár týdnů předtím přitom rakovinu lékaři diagnostikovali i králi Karlovi III. Ten se ale ke svým oficiálním povinnostem vrátil v dubnu a od té doby se na veřejnosti objevuje pravidelně. Na ceremoniálu by tak neměl chybět.

Pravda o rakovině Kate. Přátelé popsali, co všechno se děje za zdmi paláce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.