Novodobý Robinson: Muž se objevil na britské pláži. Měsíce neznal své jméno

Britské policii se po třech měsících podařilo odhalit minulost záhadného muže, kterého lidé našli na konci září na malé pláži nedaleko městečka Dorset. Muž kolem padesátky si na nic nevzpomínal. Velkým tajemstvím zůstávalo, odkud pochází, mluvil totiž zvláštním přízvukem. Na sobě měl motorkářské oblečení, včetně černé přilby bez hledí.

"Tamní policisté, kteří pátrali po mužově totožnosti, radostně oznamují, že konečně zjistili, o koho se jedná," sdělil portálu Mirror mluvčí policie v Dorsetu. Samotné pátrání po identitě záhadného muže jim zabralo tři měsíce, neměli totiž odkud začít. Policie sdílela jeho fotky, nikdo se však neozýval.

[chooze:article;value:250939]

"Nakonec policisté díky informacím veřejnosti odhalili, že onen tajemný muž pochází z Lotyšska a je mu 43 let. Rádi bychom proto všem poděkovali za spolupráci," řekl podle britského listu Daily Mail mluvčí policie v Dorsetu. Zatím však policisté nezveřejnili tu největší záhadu, a to jak se muž z Lotyšska mohl ocitnout v Anglii a na nic si nevzpomínat.

"Snažili jsme se spolupracovat i s mezinárodními agenturami. Stále jsme však nedokázali zjistit identitu muže. On sám si nevzpomínal ani na svou rodinu. Během pátrání muž zůstával v péči zdravotníků," popsala před časem Becky Barnesová z policie v Dorsetu a dodala, že se skutečný vzhled muže mohl od sdílených fotografií trochu lišit, byl totiž dost zarostlý. Zdravotníci mu proto zastřihli dlouhé vlasy a oholili jej.

Dětský ráj, nebo místo hrůzy? Podívejte se na děsivý ostrov:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.