Nový britský premiér zuří: Chce se pomstít Putinovi. Už udělal první krok

Ačkoliv je Keir Starmer ve vedení Británie jen pár dní, projevil sílu a odhodlání. Před odjezdem na summit NATO zdůraznil, že se se spojenci musí vůči Vladimiru Putinovi semknout.

"Moje poselství je naprosto jasné. Tento summit NATO považuji za šanci spojenců, aby se ještě více semkli proti ruské agresi, zvláště pak uvážíme-li ten strašlivý útok. Těší mě, že jsem tak brzy dostal příležitost, abych projevil neochvějnou podporu laubouristů vůči Severoatlantické alianci," prozradil podle portálu Mirror.

[chooze:article;value:564018]

Blížící se 75. výročí od založení NATO bere jako příležitost k tomu, aby Aliance ukázala sílu. "Berme to jako šanci zamezit ruské agresi. Útok v minulém týdnu byl tak otřesný, že jen zdůraznil, jak je nutné se jí bránit," upozornil podle britského listu Independent Starmer.

Ukrajině je odhodlaný podat pomocnou ruku a na její obranu chce utratit 2,5 % britského HDP, vše chce ale konzultovat v rámci Aliance. "Se spojenci prodiskutujeme podporu Ukrajiny. Pošleme Putinovi velmi jasný vzkaz, že proti ruské agresi jsme připraveni povstat, a to kdekoliv na světě," zdůraznil předseda vlády. Chce, aby vznikly komplexní plány na podporu Ukrajiny ve válce.

Volby v Británii vyhrála levice. Král jmenoval premiéra Starmera (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.