Nový europoslanec zveřejnil výši svého platu. Čechy částka znechutila

Čtyřiadvacetiletý youtuber Fídias Panajotu byl v červnu zvolen poslancem Evropského parlamentu za Kypr. Teď se na sítích pochlubil, kolik si za měsíc vydělá.

"Dostávám osm tisíc eur měsíčně do své kapsy," prozradil. To je v přepočtu 203 tisíc korun za měsíc. K tomu má další peníze na vedení své kanceláře, propagaci a podobně, celkem si měsíčně může přijít v přepočtu až na milion a půl korun. Europoslanci prý berou navíc další peníze za to, že přijdou do práce.

[chooze:article;value:560301]

"Každý pracovní den, co sem přijdu a něco podepíšu, dostanu dalších 350 eur (asi 8 800 korun, pozn. red.), což je trochu divné," podivil se. Až 700 000 korun měsíčně dostává údajně europoslanec na odměny svého týmu a 127 000 na vedení kanceláře ve své zemi. A takhle bychom mohli pokračovat.

"Mám další 4 000 eur (asi 101 tisíc korun, pozn. red.) za propagaci toho, co tady v parlamentu dělám. Mám dovoleno využít 10 tisíc eur (254 tisíc korun, pozn. red.) měsíčně, když sem přivedu lidi," sdělil.

"Myslím si, že někteří, kteří to dělají dobře, si to určitě zaslouží, někteří asi ne," poznamenal jeden z dotázaných Čechů. "Je to prasárna, já dělám ve zdravotnictví s lidmi s demencí a myslím si, že tam ty peníze by byly určitě víc potřeba," přidala se další Češka.

[chooze:article;value:559394]

Například Míra je český výčepní. Jejich mzda se podle odborníků z gastronomie pohybuje mezi 20 a 35 tisíci korunami. "Když si chci něco přivydělat, musím vzít směnu navíc," upozornil. "Když přijede kamarádka do práce, já ji tu provedu zcela zdarma," dodal.

Europoslanci mají k dispozici vlastního řidiče na cestování po Bruselu a letenky v byznys třídě, když letí zpět do vlasti. "To já jezdím do práce vlakem, každý den 126 korun, a když chci komfort, připlatím si první třídu za dvacku," popsal Míra.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.