Nový portrét krále Karla III. vyděsil fanoušky. Vypadá jako ďábel, shodují se

[chooze:gallery;value:35891]

​První portrét krále Karla III. od jeho korunovace vyděsil fanoušky britské královské rodiny. Jeho autorem je podle BBC portrétista Jonathan Yeo, který má na svém kontě už i portrét zesnulého prince Philipa nebo třeba přírodovědce Davida Attenborougha. Navzdory tomu, že za předchozí díla sklidil uznání, tentokrát to nebyla tak úplně trefa do černého. Mnozí by řekli, že byla spíš do červeného.

Právě červená barva je dominantním prvkem celého obrazu. Král nejen že je oblečen do červené uniformy, ale ve stejné barvě je namalováno i pozadí. "Je to trochu… červené," poznamenala na sociální síti X uživatelka Melissa. "Čí hrozný nápad bylo dát červenou na červenou?" dodala Maile. V červené barvě je vyobrazen i motýl, který králi sedí na rameni. Podle umělce má symbolizovat králův vývoj z britského prince až na trůn.

[chooze:article;value:555447]

​Právě červená barva v mnohých evokovala i to, že krále vyobrazeného na portrétu spojují s vládcem pekel. "Vypadá jako ďábel," napsal jeden z uživatelů. "To jsou skutečné barvy ďábla," dodal další. "Vypadá, jako by hořel v pekle," souhlasí jiný. Jeden z fanoušků dokonce poznamenal, že král "vypadá jako tampón".

Navíc, jak je vidět na záběrech ze slavnostního odhalení, v šoku zůstal i samotný král. Po stržení plachty leknutím trhnul rameny a od obrazu nenápadně odskočil. Zděšení se následně snažil zamaskovat strnulým úsměvem. Podívejte se sami:  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.