Nový test IQ. Pokud najdete 10 živých tvorů do 22 vteřin, jste génius

Někdo chodí pravidelně do posilovny a snaží se procvičit tělo, jiný procvičuje raději mozek prostřednictvím hlavolamů a optických klamů. Právě podobné iluze představují většinou obraz, na kterém musí člověk najít různé věci, od barev přes geometrické tvary až po zvířata. Čím více jich vyřešíte, tím více se v nich budete zdokonalovat, píše britský Mirror.

Jedna z takových iluzí, která se stala na internetu virální, vyzývá, aby luštitel našel deset skrytých živých tvorů. Zní to jednoduše, má to ale háček. Musíte je najít během časového limitu, který je velmi krátký. 

[chooze:article;value:537377]

Na snímku je strašidelná krajina se stromy, skálou a jakýmsi křovím. Při bližším pohledu by lidé ale měli najít deset živých tvorů, tedy lidí i zvířat, a to za 22 sekund. Na Playbuzzu se o to pokusily podle Mirroru tisíce lidí. Tvůrci přitom tvrdí, že tuto "záhadu" dokážou vyřešit nejrychleji a nejsnáze jen děti.

Web nabízí také návod, jak na to – lidé by se na obrázek měli dívat nahoru dolů, sledovat ho ze všech stran, měli by mžourat a zaostřit zrak, prostě jít na to všemi možnými způsoby.

A teď malá nápověda. Na obrázku jsou býk, papoušek, kouřící muž, kohout, liška, jelen, slon, krokodýl, kůň a husa. Dokázali jste je najít všechny? 

[chooze:poll;value:53c99526c9d8b9f70d757edf9b0e75895ba72cd8;layout:tn_nova]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.