Nový životopis miliardáře Elona Muska: Mesiáš, který chce lidi dostat na Mars

Tomáš Jeník strávil překladem biografie Elona Muska hodně času. "Strávil jsem s tím útlým svazkem, který má asi sedm set stran, několik stovek hodin. Kdo je Elon Musk, to není vůbec jednoduché odpovědět. On sám trpí občas určitým mesiášským komplexem, kdy má potřebu zachraňovat lidstvo," prozradil překladatel v pořadu Čtenáři na TN Live a TN.cz.

"Jeho asi hlavní myšlenkou je, jak zachovat lidské vědomí. Ne lidstvo, ale vědomí. Tomu je podřízena řada věcí, které dělá. Například to, že začal vyvíjet a stavět rakety. Cílem je dostat se na Mars. Ale ne proto, aby se tam podíval, ale proto, aby tam vznikla lidská kolonie. V případě, že by došlo k nějaké třetí či čtvrté světové válce a lidstvo se vyhubilo na zemi, tak aby mohlo přetrvat právě na Marsu," doplnil Jeník.

[chooze:article;value:525687]

​Nový životopis je unikátní. Jeho autor Walter Isaacson totiž s Muskem strávil více než dva roky života a hovořil s desítkami lidí z jeho bezprostředního okolí. Čtenář se tak dostane skutečně do miliardářovy blízkosti.

"Objevuje se tam spousta věcí, které se ještě nikde neobjevily. Dozvěděl jsem se hodně o jeho dětství v Jižní Africe. On totiž vyrůstal ještě v době Apartheidu. V knize je také pasáž o tom, kdy Musk nechal vypnout Starlink v době, kdy Ukrajinci plánovali poměrně rozsáhlý útok na ruskou černomořskou flotilu. To vyvolalo poměrně značný poprask. A podobných věcí je tam víc," prozradil Jeník během rozhovoru.

[chooze:article;value:528956]

​Premiérový díl pořadu Čtenáři sledujte na TN Live a TN.cz. Kromě tajemství života Muska se tam dozvíte také například to, jak vybírat vánoční dárky pro vášnivé čtenáře a přitom se nezruinovat nebo můžete objevovat tajemství Prahy. Samozřejmostí jsou tipy na nejnovější tituly, které se v těchto dnech objevují na pultech knihkupectví.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.