Numerologie na rok 2024: Co vás čeká podle životního čísla?

K vašemu životnímu číslu dojdete sečtením každého jednotlivého čísla ve vašem datu narození. Například pro datum 27. 10. 1991 je potřeba sečíst 2 + 7 + 1 + 0 + 1 + 9 + 9 + 1 což je 30. Poté musíte rozložit i číslo 30 a sečíst 3 + 0, což je 3 (rozkládáme tak dlouho, dokud nemáte číslo od 1 do 9). V tomto případě by bylo vaše životní neboli osudové číslo 3. Numerologický rozbor pro TN.cz připravila numeroložka Lenka Lippertová Suchardová.

Životní číslo 1

Práce

Využijte ke svému prospěchu sílu vaší osobnosti. Jedničky jsou důstojné, odhodlané, originální a mají schopnost lehce a bravurně komunikovat. Vůbec se nemusíte bát přijmout náročnější úkoly, místo s větší odpovědností nebo vyšší pozicí.

Můžete se případně odklonit od původně vystudovaného oboru a vyzkoušet si něco zcela nového. Možná vás napadne doplnit si vzdělání, což vůbec není na škodu. Pochvalte se za to, že jste se propracovali k tomu, co vás opravdu baví.

Peníze

Přišel čas na dořešení finančních problémů, a i když to bude stát větší úsilí, můžete svou situaci dost výrazně vylepšit. Někteří si dokonce budou moci dovolit něco, o čem doposud jen snili. Naskytne-li se vám větší investice, raději to velmi důkladně zvažte, detailně ověřte, uchovejte si zdravý rozum a poraďte se s odborníky. Nový zdroj příjmů naleznou ti, kteří jsou obdařeni kreativitou a uměleckým talentem.

Zdraví

Zvláště opatrní byste měli být při adrenalinových sportech, ale také při vykonávání domácích a kutilských riskantních procedurách. Nepřeceňujte své síly. Energie uvnitř vás vzkypí vždy, když jste nucení do něčeho, co už nechcete.

Kvůli těmto výbuchům by vás pak mohly potrápit migrény, hučení v uších, angíny anebo průdušky. Tyto silné emoce a nepříjemné pocity už v sobě neduste, ale zbavte se jich tím, že je vyřvete, vyzpíváte, vymlátíte rukama i nohama anebo najdete jiný kreativní způsob.

Vztahy

Během tohoto roku sice potkáte řadu zajímavých a přitažlivých osobností. Nakonec ale zjistíte, že vztah s nimi je jen povrchní, a rádi se vrátíte k lidem, které dobře znáte. Podívejte se do kalendáře a raději si nastavte upozornění na něčí narozeniny. Myšlenky budou totiž v tomto roce velmi roztěkané a snadno zapomenete. Tomu někdo může přikládat velký důraz a problém by byl na světě.

Životní číslo 2

Práce

Někdy si budete připadat, jako by vás rozum a logika opustily. Bohužel často bude nutné dělat i tu práci, která vám příliš nevoní. Ve složitějších situacích zapátrejte v paměti a čerpejte ze svých přechozích zkušeností, abyste se vyvarovali chyb.

Možná bude nutné sáhnout do odborné literatury nebo manuálů. Nadřízení si vašeho úsilí a tvrdé práce všimnou, za což vás náležitě ocení. Pokud vydržíte hájit projekty, kterým věříte, jistě se vám podaří získat finanční, logistickou či jinou podporu pro jejich realizaci.

Peníze

Budete-li mít možnost investovat do nemovitosti, pak neotálejte s jejím pořízením. Jiné větší výdaje zvažte. I kdyby vás zlobilo auto, buď ho opravte, nebo odstavte, ale nekupujte zatím nové (bylo by totiž často v servisu). Také domácí spotřebiče budou hlásit své opotřebení a novinky z elektroniky vás budou ujišťovat, že jsou nejlepší a že je potřebujete. Opravdu? Problémy můžou nastat mezi květnem a srpnem a být způsobené větrem nebo vodou. Proto raději počítejte s neočekávanými výdaji.

Zdraví

Můžete být zdraví po celý rok, pokud nedovolíte, aby vaše pocity nebo emoce narušily vaši psychickou rovnováhu. Také s fyzickou energií bude zapotřebí správně hospodařit, abyste vůbec nějakou vitalitu měli. Podporujte imunitní systém nejen vitamíny, ale převážně pohodou a přijetím života v jeho cyklickému běhu. Vyhýbejte se průvanu, nohy mějte v teple, vleže šlapejte na kole, během dne si zdřímněte a slzami nechte odejít to, co vás bolí.

Vztahy

V lásce budete příliš nestabilní, naivní a snadno ovlivnitelní, proto může být snadné udělat chybu anebo se nechat oklamat. Víc než cokoliv jiného oceníte vřelá slova a pochopení. Neměli byste ale na nikoho tlačit. Položte si pak otázku, zda je to pro vás opravdu uspokojující, když někoho přinutíte k určitému chování. Neplýtvejte energií, věnujte péči sami sobě a sněte.

Životní číslo 3

Práce

V pracovních aktivitách budete velmi čilí, nebudete vědět, kam dřív skočit. Pokud vás dosavadní práce nebaví, zkuste se zamyslet nad zcela jiným oborem, i kdyby to znamenalo nutnost rekvalifikace a další studium.

Odvaha vám nechybí a pochybovačné řeči druhých vás také neodradí. Mezi červnem a listopadem učiníte díky nadšení a vynalézavosti náhlé rozhodující profesní změny. V tomto roce se budete zabývat více sami sebou, změny jsou vítány ve všem, včetně práce na volné noze i podnikání.

Peníze

V této oblasti bude docházet k častým výkyvům, příjmy budou nepravidelné, ale dokážete je i obratně vydělat zvýšenou pracovní aktivitou, originálním nápadem nebo výhrou. Velmi rychle je však zase rozházíte, že se po nich jen zapráší.

Hlavně mezi únorem a květnem vás drobné finanční problémy donutí odložit šílené touhy utrácet. Pozor si dejte na lidi, kteří vám nabízí velmi výhodně zboží, rychlý a bezpracný výdělek nebo od vás chtějí získat osobní údaje. Tento měsíc se s nimi roztrhne pytel. Není ani příliš vhodné podepisovat půjčky, v dalších krocích a plnění by nastaly komplikace.

Zdraví

Dlouhé vysedávání v místnostech, pokud by navíc byly temné a chladné, vám neprospěje na těle ani na duši. Od února do května můžete být nervóznější a uvolnit se bude náročnější. Proto je nutné cítit kolem sebe volný prostor.

Čerstvý vzduch a zelená barva je vaším nejlepším lékem. Nebudete-li nic zbytečně komplikovat, pak se dokážete i skvěle vyspat bez probouzení a nočních můr. Pokud vás trápí nachlazení nebo alergická rýma, je ten správný čas zamyslet se nad tím, co nebo kdo konkrétně vás omezuje. Vyberte si sport, který vás skutečně baví, a začněte s pohybem.

Vztahy

Šťastné náhody vám přivedou do cesty příjemné lidi, kteří budou mít určitý význam pro vaši budoucnost. Není vyloučeno, že potkáte partnera svých snů a původní partnerství nadobro opustíte nebo se setkáte s někým, kdo ovlivní vaši kariéru či studium.

Sice budete dobrými vypravěči i štědrými hostiteli, ale pozor na roztržitost, abyste nezpůsobili trapnou situaci. Vaše nejbližší okolí se stává samostatnějším a nezávislejším, toho můžete využít pro sebe a vyjít si do společnosti. Problémy týkající se vašich dětí se blíží ke konci.

[chooze:article;value:533991]

Životní číslo 4

Práce

Mezi dubnem a listopadem se ocitnete na křižovatce a volba směru ovlivní vaši profesionální budoucnost. Budete inspirováni a budete vědět, jak správně a rozumně postupovat, kdy souhlasit, kdy mlčet a kdy naopak diplomaticky a s mírností co a jak činit. S tímto přístupem vyplave na povrch to, co vám unikalo, například rivalita a žárlivost. Ovládejte své emoce, reagovat nepřiměřeně či agresivně ničemu nepomůže. Čekejte a sledujte situaci, neunáhlujte se!

Peníze

Převezměte kontrolu nad svými účty. I když budou nepředvídatelné výdaje kompenzovány neočekávanými peněžními příjmy, raději kroťte svou chuť bezhlavě utrácet, nebo dokonce finančně riskovat. Vyhněte se též půjčkám, čekaly by vás v budoucnu těžkosti a nepříjemnosti. Zpoždění příjmu, zdražování, navýšení splátek apod. vás donutí k restriktivním krokům nebo k úsporám, které jsou sice bolestivé i frustrující, ale nebojte se, nebude to trvat déle než do července.

Zdraví

Vaše baterie můžou být často vybité, žádná energie, vůle ani nadšení. Neignorujte příznaky onemocnění. Velmi často mohou ukazovat na problémy ve vašem životě. Vaše tělo nadšeně přivítá návštěvu odborného poradce, terapeuta i pravidelnou rehabilitaci a pohyb. Jezte správně, cvičte a odpočívejte. Vaše tělo je jako vaše auto. Aby správně fungovalo, musíte používat správné palivo a provádět údržbu.

Vztahy

V lásce se můžete dočkat příjemného překvapení a nezapomenutelného zážitku. Na cestách nebo na společenské akci může vaše srdce propadnout lásce na první pohled. Jen pozor, aby vám nenastaly problémy kvůli riskantnímu sexuálnímu zážitku. Po celý rok budete nakloněni tradicím a více vzpomínat na příbuzné, možná vás napadne sestavit si rodokmen. I doposud nenápadná a nedůležitá známost se může proměnit v mnohem důvěrnější vztah díky pozornosti a důvěře.

Životní číslo 5

Práce

Práce bude všude dost, jen si jí všimnout a nebát se zapojit nebo rozjet své vlastní aktivity. Nebude vás bavit jen sedět, čekat a nic nedělat. Sami si nastavíte cestu a určíte cíl, na který chcete dosáhnout. Vše je v pohybu a přichází i něco, s čím jste se doposud nesetkali. Troufalost vám nechybí, pusťte se do všeho, co se kolem vás mihne a něčím zaujme. Přichází čas vrátit se ke studiu, absolvovat školení anebo si prohloubit znalosti v oboru, který vás láká.

Peníze

Minulé události vás jistě přiměly k ekonomickému přehodnocení a nyní máte možnost vyjít z toxické stoky na nezamořenou půdu a sestavit nové finanční možnosti. Rok 2024 vám nabízí výjimečné štěstí finanční i materiální, ze kterého byste měli vytěžit maximum. Investujte do praktických a nejlépe dlouhodobě fungujících záležitostí. Budete ale muset prokázat hodně flexibility a diplomacie, abyste obešli překážky, které vám závistivci nepochybně postaví do cesty.

Zdraví

Tento rok se soustředí na srdce, ledviny, krevní oběh a tlak. U starších osob se mohou mezi únorem a květnem objevit ledvinové komplikace a artritida. Většinou však budete těžit z dobré fyzické odolnosti a rychlé regenerační obnově. Aby vše fungovalo, jak má, obohaťte prostřednictvím vnějších podnětů své smyslové orgány.

Všechny je probuďte, poznejte a pak zharmonizujte, aby se přenosy uvnitř těla vzájemně předávaly a vyživovaly se ty oblasti, které jsou zanedbané. Žádný ze smyslů zároveň nepreferujte a ani neokrádejte některý z nich na úkor jiného. Dělejte radost svému srdci, nepřivádějte ho do stresových situací. Smích je nejlepším terapeutem a lékem. Vyhněte se nadměrnému množství kávy nebo čaje.

Vztahy

Můžete zažít překvapení v podobě zprávy nebo setkání s dlouho neviděným člověkem, s nímž pak navážete přátelství, prohloubíte náklonnost anebo mezi vámi zažehne milostná jiskra. Romantika má dveře dokořán, a to nejvíce od června do října, kdy hlavními aktérkami budou ženy, zvláště ty, které se cítí "vyšťavené", protože za poslední měsíce či roky byl od nich očekáván výkon.

Je to tedy výzva pro muže, nešetřete pochvalnými slovy a obdarovávejte něhou, péčí, láskou, pomocí. Každou ženu to nejen potěší, ale i vyléčí a opět nabije. Sňatky plánované na druhou polovinu roku by měly být velmi šťastné.

[chooze:article;value:534104]

Životní číslo 6

Práce

Uvědomíte si, jestli činnost, kterou si vyděláváte na živobytí, je tou, kterou děláte rádi, baví vás anebo se nudíte, či dokonce týráte. Pokud vás práce těší, pak si ji i v tomto roce dokážete ještě více zpříjemnit a rozvinout k prospěchu svému i ostatních. V opačném případě nezbývá než učinit změnu. Buď zůstat a nalézt optimistické detaily, anebo odejít. Pokud vynaložíte potřebné úsilí, pak mezi květnem a srpnem se dostaví úspěch.

Peníze

Velmi ožehavé téma. Rádi byste si dopřáli to, po čem toužíte, anebo jste byli doposud zvyklí neodříkat si něco konkrétního. A nyní je správná doba k přehodnocení, co je k životu důležité a bez čeho se dá naopak obejít, a přitom se nemusíte cítit ochuzeni, nešťastni nebo zničeni.

Existuje řada jiných hodnot. Každou chvílí pak můžete být v údivu, kolik cenností doposud unikalo vašemu zraku. Mezi dubnem a zářím k vám přijdou zajímavé nabídky a investice, nepromrhejte však své úspory.

Zdraví

Můžete trpět nervovým napětím, nespavostí nebo trávicími problémy či alergií. Abyste přerušili tyto nepříjemnosti, zaměřte se na lepší životosprávu a odvraťte svou mysl od činností, které vám nejsou po chuti. Zaměřte se více na práci, sport, debatování, čtení či jinou zálibu, jen je potřeba stále něco dělat. Radujte se a vychutnávejte si všechny příjemné věci. Staňte se labužníkem života, ale se vší skromností.

Vztahy

S čistou dětskou duší, otevřeným a nekomplikovaným naladěním budete velmi atraktivní pro sebe i pro ostatní. Buďte však opatrní a ovládněte chuť k jakýmkoli excesům, které by vás lákaly. Na začátku léta potkáte někoho, kdo vám udělá nesmírnou radost.

Ale neidealizujte si tuto osobu příliš rychle, i když je atraktivní či galantní. Počkejte, až ji lépe poznáte, než začnete plánovat. Nešetřete slovy, péčí či dary a svého partnera pochvalte, obdivujte a vyvyšujte až na vrchol, odhalíte tak více své hlubší já.

[chooze:article;value:533800]

Životní číslo 7

Práce

Buďte při své práci opatrní a nesázejte na projekty, které nenabízejí dostatečné záruky. Také zbytečně nevymýšlejte překombinované a pochybné úsudky, abyste svou situaci vylepšili anebo napravili. Realita se může ukázat jako velmi odlišná od toho, co jste původně očekávali.

Od července do listopadu může dojít k hádkám, diskutabilním problémům, podvodům či podrazům, ze kterých nebudete mít příliš dobrou náladu. Buďte tedy opatrní, ovládněte své nervy a v klidném rozpoložení dokážete najít řešení, jak zmařit pasti.

Peníze

Díky vaší trpělivosti a vytrvalosti jste překonali nejhorší potíže. Zanecháte-li jakékoli pochybnosti a úzkosti stranou, pak se vám otevřou oči do zcela nového světa a zajímavých možností. Vaše materiální situace se zlepší, zvláště během podzimu.

Tato impozantní energie vše rozpohybuje, záleží jen na vás, jakým směrem. Pamatujte si, že spokojenost přitahuje spokojenost, stejně jako peníze přitahují peníze, ale bohužel to funguje i obráceně. Rozhodně se vyhněte půjčování peněz někomu z vašich blízkých.

Zdraví

Věnujte pozornost svému fyzickému stavu, náročné měsíce si vybírají svou daň. Často během roku pocítíte nedostatek chuti k jídlu, pocit slabosti a únavy. Tyto jevy mohou doprovázet nevolnost a svalové křeče. Aktuální emocionální rozpoložení vás upozorňuje na vaše nesrovnalosti a vnitřní konflikty.

Je třeba pochopit, které z nevyjádřených pocitů vás stále dokola zotročují a zabraňují vám rozpoznávat vlastní identitu, a tudíž skutečnou sílu. Energie tohoto roku je pro vás hojivá a celkově uzdravující, ale jen pokud odstraníte situace, které nepřispívají k vaší pohodě. Na jaře můžete zvážit kosmetický zákrok, který vylepší váš zevnějšek.

Vztahy

Někdo nebo něco vstoupí do vašeho života, aby vám ukázal, co v tuto chvíli nejvíce potřebujete vědět. Ale pozor! Dokud nebudete znát více detailů, raději se na veřejnosti chovejte zdrženlivěji a diskrétněji, abyste se neztrapnili anebo někoho nenaštvali.

Možná se otevře problém, nevyřešená záležitost nebo možná současné přátelství ztratí svou jiskru. Vztah může skončit anebo může být nedorozumění vyřešeno prostřednictvím upřímné a otevřené interakce. Bude-li jedna osoba ve vašem okruhu nešťastná, pak to ovlivní všechny. Snažte se být diplomatičtí, ohleduplní, tolerantní, laskaví a jemní.

Životní číslo 8

Práce

V tomto roce si uvědomíte svůj dávný sen anebo životní cíl. Velmi však záleží na vašem přístupu. Buď se povezete v proudu a s nadšením budete sledovat, jak se vám samovolně vše plní, anebo zažijete prudký náraz, který vás vytlačí ze zajetých kolejí a jistot, jen proto abyste se už nebránili brzkému nastolení novější a šťastnější perspektivy. Máte tak k dispozici spoustu surové energie, kterou jen vy sami můžete přetvořit k užitku. Je pouze nutné upřesnit a definovat, k čemu konkrétně má sloužit a jak má ovlivňovat vás i okolí.

Peníze

V tomto čase hraje důležitou roli ekonomika, a to nejen ta velká, státní či podniková, ale především vaše soukromá a rodinná. Je potřeba zkontrolovat rozpočet, prozkoumat výdaje a zvyky, kterých se stále držíte a přitom vás stahují špatným směrem.

Zůstaňte diskrétní v tom, co děláte, co máte a jaké jsou vaše plány. V květnu a září se na vás může usmát štěstí v podobě výhry či dědictví, ale též výhodné koupě či prodeje, investice do studia, podnikání a další. S menší či větší hromádkou peněz pracujte tak, abyste v budoucnu sklízeli úrodu.

Zdraví

Opozice bude hrát hlavní roli i v otázkách zdraví. Fyzická i psychická stránka budou neustále vybočovat ze svého středu a upozorňovat tak na to, co je opomíjeno či zneužíváno. Pokud narazíte na překážku v hlavě, objeví se zkrátka i jako bolest fyzická. Vše bude rychlé, zánětlivé a akutní. Na jaře budete obzvláště náchylní k zánětům sliznic nosu a krku.

Dávejte si pozor na průvan a předejděte náhlým změnám teploty. Ve druhé polovině roku může přijít mírný pokles vitality. Do cesty vám vstoupí příležitost obrátit se na alternativní léčbu, akupunkturu, homeopatii, aromaterapii a další.

Vztahy

Během tohoto roku bude častokrát velmi složité dosáhnout harmonie, rovnováhy a klidu. Protiklady se budou každou chvíli přebíjet, jako je oheň a voda, válka a mír, nenávist a láska, nemoc a zdraví. Zjistěte, jaký je váš skutečný záměr, co opravdu chcete.

Náročnější budou ty vztahy, kde vázne komunikace nebo se někdo snaží o dominanci či manipulaci. Pokud však dokážete být tolerantní a povznést se nad své i něčí chyby, pak se rozproudí léčivá síla, která dokáže zázraky. Pokud vám vstoupí do života nový člověk, je velmi pravděpodobné, že se znáte z jiných časů.

Životní číslo 9

Práce

Pokud jste zaměstnaní, pak vidina profesního rozmachu a kariérního postupu je téměř na dosah, stále se však objevují komplikace, které vše zdržují. Možná je to proto, že jsou pochybnosti, ať na vaší, nebo druhé straně, protože jste třeba přehnaně optimističtí, skromní nebo rozpolcení, hluční nebo ješitní. Po přehodnocení a vyrovnání rozdílů se vytratí jakékoli zatížení. Podnikatelům se nabízí větší zisky, zajímavý obchodní partner, ba dokonce spolupráce se zahraničím.

Peníze

Finance budou dobré a neustále v pohybu. Překvapí vás, že vyděláte peníze i tam, kde jste to nečekali. Buďte více obezřetní, komu a za co platíte, abyste nenaletěli a netratili. Může docházet k opotřebování věcí v domácnosti, že nezbude než koupit nový produkt. Často se nemusí jednat o maličkosti, může vám odejít kotel, pračka nebo auto. Tímto zjistíte, že máte dostatek peněz, když se v něčem jiném uskromníte a zároveň nestrádáte.

Zdraví

Protože je tento rok náročný po psychické stránce, dá zabrat i fyzickému tělu, které potřebuje doplnit kvalitní palivo v podobě vitamínů. Vaše krev musí být plná života, jezte a pijte vše, z čeho máte nejen požitek, ale navíc podpoříte i samovolné léčivé procesy.

Energie natolik vzroste, že se vám zdaleka vyhnou jakékoli sezónní neduhy. Raději se přikloňte k přírodním produktům a léčbě, kvalitní stravě a klidu duše z přijímání všeho než klasickým lékům, umělým pochutinám a emočnímu dramatizování. Prospěje vám i dovolená u moře nebo lázeňská léčba.

Vztahy

Zažijete vzrušující chvíle, ale prožijete i chvíle pochyb a sklíčenosti. Během tohoto roku vyplynou na povrch některé problémy z minulosti, anebo se dokonce odhalí jakési rodové tajnosti, které na klidu nepřidají. Není možné jen tak nad nimi mávnout rukou. Nemůžete dělat, že je neexistují.

Pakliže byste se takto zachovali, pak se opět objeví, avšak v zesílené podobě, a to v listopadu. Pokud jste osamělí, pak v dubnu nebo říjnu odjeďte na krátký výlet, protože na konci cesty máte šanci potkat partnera svých snů.

Podívejte se, co vás podle horoskopu čeká 1. ledna: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.