Nurofen pro děti rychle mizí! Někde dokonce vybírají, komu ho prodají

Sirupy nad zlato. Léky proti bolesti a především na sražení horeček opět došly. Jenže nemocných dětí neubývá. Předvánoční dodávky řada lékáren vyprodala během hodin. "Vydrželi jsme s tím tři dny a teď už nevíme, kdy přijde druhá dodávka. Domluvili jsme se, že budeme vydávat po jednom balení. Pacienti kňourali, ale řekli, že to chápou," uvedla ústecká lékárnice Věra Rapová.

Další lékárny šly ještě dál. Ve skladech mají poslední kusy léků a pečlivě vybírají, komu je prodají. "Do zásoby nedáme nic. Prodáváme jen pro malé děti, které jsou aktuálně nemocné. Je problém, že maminky nejsou soudné a kupují do zásoby. A hlavně kupují pro velké děti, které by měly být schopné polykat tablety," postěžovala si Petra Dvořáková z Lékárny U Hraničáře v Ústí.

[chooze:article;value:480940]

Například ve Zlíně lékárny ještě sirupy mají, do týdne prý ale budou na suchu a o dalších dodávkách nemají tušení. "Kdy přijde paralen v sirupu a čípcích, to nevíme. A nevíme ani, kdy nám budou dodány nurofenové čípky," uvedl vedoucí lékárny ve Zlíně Pavel Kurfürst.

"Ministerstvo zdravotnictví bude mít informace, kolik ještě v distribuci balení zbývá pravděpodobně začátkem příštího týdne, plánujeme další jednání s výrobcem, pokud by bylo potřeba další balení tohoto léčiva," informoval náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

U některých chybějících léků mají lékárny termín dodání v polovině ledna. Už teď ale avizují, že opět půjde jen o jednotky kusů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.