O dovolenou má zájem rekordní počet Čechů. Kupují hlavně luxusní pobyty

Čech si prý dovolenou neodpustí, ani kdyby na chleba nebylo. Vloni jsme jen za zájezdy utratili víc než 15 miliard. Trendy jsou naprosto zřejmé – za odpočinkem jezdíme třikrát do roka. Letní dovolenou sice zkracujeme, zato požadujeme větší luxus.

"Nejlépe přímo na pláži, ultra all inclusive a 4 až 5hvězdičkový hotel. Loňská sezóna byla naprosto rekordní ve všech směrech. Cestovalo s námi 850 tisíc klientů," řekl mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. "Naše loňská sezóna byla historicky rekordní, naše tržby byly přes 8 miliard," doplnila mluvčí CK Blue Style Lenka Pátek.

V kurzu jsou zejména poznávací zájezdy mimo naše léto. "Přidali jsme přímé lety do Dominikány, na Kubu, do Vietnamu," vyjmenoval Bezděk. A zájem roste i o rodinné poznávací zájezdy. "Cílem je nabídnout, aby se mohli podívat do míst, která nejsou ještě tak turisticky okupovaná, například Uganda je teď velmi populární," vysvětlil mluvčí CK Poznání Jiří Ježek.

[chooze:article;value:544169]

​Loňský rekord ale zřejmě nevydrží dlouho. Cestovním kancelářím mizí termíny rezervací velmi rychle. S cenou za zájezdy prý problém není, cestovní ruch je totiž jedním z mála odvětví, kde se inflace kvůli mezinárodní konkurenci nepromítne naplno.

Tradiční baštou českých dovolenkářů, jejíž kredit zvyšuje krásné moře, je Chorvatsko. Právě Chorvatsko je ale oproti předešlým rokům dražší. Ceny potravin a služeb tu stouply přibližně o deset procent.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.