O firmu, která lákala seniory na falešné prohlídky, už se zajímá i policie

Zdravotní měření v režii Grand medical efekt. Chvíle vážení a pak důkladná prezentace výrobků. Prý prvotřídní kvality. Firma lidi na "prohlídky" zvala jménem vyhlášené nemocnice IKEM, ta s nimi neměla nic společného.

Doplňky stravy nepodléhají přísné kontrole jako léky. Výrobce ale musí uvedení na trh hlásit ministerstvu zemědělství. To se u Noubolexu a Noustressu nestalo. Jestli obsahují to co výrobce tvrdí, je tak otázka.

"Já myslím, že je to jednoznačný návod k tomu, aby se doplňky stravy pořizovaly v lékárnách. Protože tam jsou všechny registrované," uvedl Michal Hojný z představenstva České lékarnické komory.

[chooze:article;value:477493]

Státní zemědělské a potravinářské inspekci jsme podali podnět, aby Noubolex a Noustress prozkoumala. To může trvat i měsíce. "Záleží na tom, zda a jak s námi kontrolovaná osoba spolupracuje," vysvětlil Marek Bartík, mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

A to je právě v případě Grand medical efekt problém. "Je tu jednoznačná nesoučinnost, jsou tu v podstatě vytvářeny překážky pro řádné dokončení kontroly," řekl Martin Štěpánek, ředitel potravinářského odboru ministerstva zemědělství.

Už před časem zahájila s firmou správní řízení Česká obchodní inspekce. Výsledek také zatím žádný.

O firmu už se zajímá i policie. Ta vyzývá lidi, kteří se cítí poškozeni, aby se ozvali.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.