O letní tábory je v Česku zájem. Nejvíc táhnou ty příměstské

Třicet táborníků rozdělených do čtyř skupin si v ostravské zoo během týdne vyzkouší, jaké je to být ošetřovatelem zvířat. Osmičlenná skupina dětí ve věku od 10 do 15 let se třeba stará o kozy.

Další pomáhají ošetřovatelům ve výběhu hus a ovcí. "Dostali jsme za úkol zametat, aby to tu kozy a husy měly hezké. Už jsem tady byla loni, a protože mě to moc bavilo, tak jsem tady taky letos," říká malá tábornice.

[chooze:article;value:516665]

O děti na táboře v zoologické zahradě se kromě ošetřovatelů starají také dobrovolníci. Mezi nimi i 17letá Petra Schindlerová. "Starám se o ty děti, pomáhám s programy," popsala.

Zatímco ve výběhu s domácími zvířaty se děti mohou pohybovat volně, během čištění například sloního pavilonu, ošetřovatelé z bezpečnostních důvodů zvířata zavírají venku.

Registraci na tábor spustila zoo začátkem února. Místa byla obsazena během několika minut. "Víme, že rodiče mají dost výdajů už tak, tak jsme se prozatím rozhodli tábor nějak výrazně nezdražovat," uvedla vedoucí příměstského tábora v ostravské zoo Veronika Máchová.

[chooze:article;value:514844]

Dvojnásobný zájem o příměstské tábory ve srovnání s loňským rokem zaznamenali i další pořadatelé táborů. Například v Ostravě se nejrychleji vyprodaly tábory, kde jsou tématem počítačové hry.

Příměstské tábory jsou výhodné i pro děti, které si chtějí táborový režim teprve vyzkoušet. Pro rodiče je tábor praktický jako hlídání, než si děti po práci vyzvednou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.