O Novou zelenou úsporám je zájem. Ministerstvo vyplatí miliardy

Dotace z programu Nová zelená úsporám Light jsou velmi žádané. Celková vyplacená částka přesahuje dvě miliardy korun. Nejvíce žádostí pak přišlo na úřady ve Středočeském a Moravskoslezském kraji.

Žadatelé mají převážně zájem o dotace na výměnu starých střešních oken nebo o dotace na zateplení fasády. Ministr životního prostředí Petr Hladík také v pondělí oznámil, že je ministerstvo připraveno dát do programu další peníze, pokud to bude potřeba. Zaměřit se chce také na znevýhodněné kraje a lidi, kteří pobírají příspěvek na bydlení.

[chooze:article;value:483342]

Samotný příjem žádostí začal již 9. ledna letošního roku. Dotace mají pomoci nejen starobním a invalidním důchodcům třetího stupně, ale také domácnostem žijícím v rodinných domech nebo lidem, kteří od loňského září pobírají příspěvek na bydlení.

Resort životního prostředí v současné době přijímá zhruba 300 žádostí denně a v průměru lidé chtějí 112 tisíc korun. Objevily se ale také případy, kdy se někdo snažil žadatele podvést. Vydával se za pracovníky úřadu a poradce. Ministerstvo už proto zavedlo speciální průkazy, kterými se budou oprávnění pracovníci prokazovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.