O zubaře se ve Strakonicích strhla mela. U ordinace musela zasahovat policie

Zajistit občanům zubní péči je stále velmi náročné. Města se předhánějí v nabízení benefitů a rivalita už se přenáší také na veřejnost. Třeba na tu strakonickou.

Registrovat se lidé do ordinace mohli pouze telefonicky. Přesto se jich před ní v pondělí ráno mělo sejít zhruba 100. "Naštosoval se tam rozvášněný dav, který se bál, aby je zaregistrovala. Takže tam docházelo i k útokům na sestřičku, která je v práci první den, a je z toho úplně vyřízená," popsal starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická veřejnost).

[chooze:article;value:556384]

​"Situace byla skutečně vyhrocená, dramatická, ale po příjezdu hlídky se začala uklidňovat," řekla mluvčí strakonické městské policie Jaroslava Krejčová. Registrovat se lidé mohli pouze do 11 hodin. Přesto k ordinaci ještě v odpoledních hodinách mířili další zájemci.

"Zkoušel jsem to dvacetkrát. To nejde. Telefon nejdřív pípal, že je obsazeno. Teď už je vypnutý," přiblížil jeden ze zájemců. "Já jsem volala víc než stokrát. Počítala jsem s tím, že to bude od sedmi. Bohužel od té doby neustále obsazeno," dodala další.

"Zítra od osmi do jedenácti. Nevím, jestli se dovoláte. Je vytížená linka. Všichni volají. Ještě příští týden se dá volat, další týden se dá volat a tak dál, jo?" vysvětlovala sestra volajícím.

[chooze:article;value:574808]

​"Neříkám, že se dostane na všechny, ale není to vina ani sestry, ani doktorky. Máme rozjednanou další ordinaci, kde budeme zase dávat nějaké finanční prostředky. Doufám, že paní doktorka nezažije to samé, že by se na ni zase vrhli," uvedl starosta.

Zubařka se zdravotní sestrou se k události vyjadřovat nechtěly. Prý si potřebovaly po náročném dni vydechnout. Nová ordinace má být otevřena jen pár dní v týdnu, jelikož je ještě zubařka částečně na mateřské dovolené. Prozatím přijme 1 000 lidí. Postupně ale má počet pacientů navyšovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.