Obchodní řetězec rozšířil slevu pro studenty. Je to diskriminace, zuří lidé

Tesco se na podzim loňského roku rozhodlo podpořit jednu ze sociálně zranitelných skupin. Studenti s platnou ISIC kartou tak mají dlouhodobě slevu 10 % na celý nákup. Podmínkou je registrace v aplikaci Clubcard.

Dosud však mohli studující slevu využít pouze v pracovní dny. Obchodní řetězec nyní přišel se změnou. "Od pondělí až do neděle máme v aplikaci Clubcard pro studenty s platným průkazem ISIC kupón na slevu 10 % na celý nákup," informovalo na webu Tesco.

[chooze:article;value:525032]

Desetiprocentní slevu lidé naleznou v aplikaci v sekci Kupóny. "Maximální výše slevy je 600 korun na jeden nákup a nelze ji kombinovat s kupóny s procentuální slevou na celý nákup," vysvětlil obchod.

Benefit lze uplatnit na všech prodejnách, neplatí ale na Tesco čerpacích stanicích, Tesco Online nákupy nebo na některé zboží. Jejich přehled je k dispozici zde.

Naštvaní zákazníci

Zvýhodnění pouze jedné skupiny obyvatel však řadu lidí pořádně rozpálilo. Podle mnohých je toto upřednostňování velmi diskriminační. Pomoc přitom dle nich potřebují i další, kteří kvůli vysokým cenám často nedokáží vůbec vyžít.

"A co samoživitelé? Ti nepotřebují?" ptá se na sociální síti jedna ze čtenářek TN.cz. "Diskriminace ostatních skupin. Až je někdo zažaluje, budou se divit," přidala se další. "Všichni zvýhodňují důchodce a studenty. A přitom nejvíce postiženou skupinou jsou úplně normální pracující rodiny s dětmi," má jasno třetí.

Někteří dokonce volají pro zásahu orgánů. "Když byly jednoho času dvojí ceny na horách pro cizince a tuzemce, tak Česká obchodní inspekce okamžitě zasáhla v jejich prospěch. Teď je to úplně to samé a nic," běsní jeden člověk.

Každá čtvrtá domácnost v Česku má potíže vyjít s penězi. Více se dozvíte v následující reportáži (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.