Obchodníci se připravují na Vánoce. V některých prodejnách už mají i ozdoby

Aktuální počasí sice připomíná podzim, jsme ale stále na začátku druhé poloviny prázdnin. V některých obchodech už to ale vypadá jako před Vánocemi. "Sezona začíná v polovině září, ale my se snažíme naše zákazníky učit, aby si ty ozdoby koupili už i v letních měsících, protože to máme na skladě připravené," řekl Petr Joska z rodinné firmy Ozdoba.

Lidé nákupy dárků dopředu zdůvodňují hlavně tím, že neutratí tolik peněz naráz. Pozadu ale nezůstávají ani výrobci. "Vlastně hned, co skončí jedny Vánoce, už začínáme vyrábět na další," dodává Joska.

Výroba foukaných vánočních ozdob má v naší zemi stoletou tradici. Jedná se o produkty, které každoročně a opakovaně přinášejí lidem radost. Svého času byly české ozdoby vyváženy do celého světa, ale postupně je začaly vytěsňovat levné plastové ozdoby a strojové náhražky.

[chooze:article;value:479422]

​Loni frčela růžová bílá a šedá, letošní Vánoce se prý ponesou v barvě fialové. "Tento rok je digital lavender, což je odstín fialové barvy. Většina zákazníků ale stejně zůstává většinou při té klasické jako je červená, zlatá, bordó, stříbrná," vysvětluje Joska. 

Trendem je i barva inspirovaná šampaňským. Jde o jemnější odstín zlaté, který patří k nejelegantnějším barvám. Ačkoli odborníci radí vyhnout se stresu z nákupů dárků a pořídit je v předstihu, moc lidí na to nemyslí. I většina obchodů prý vánoční sortiment zařadí do prodeje až v říjnu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.