Obchody šidí zákazníky. Dvoukilová balení ovoce jsou lehčí, než mají být

Dvě kila na etiketě, ale v balení nanejvýš 1 800 gramů. Dvoukilová balení pomerančů byla minulý týden lehčí v chrudimském Penny Marketu. To samé zjistili reportéři TV Nova i v tom svitavském. Méně než mají, tam váží nejen pomeranče, ale také brambory a všechny půlkilové chřesty.

Ani v Albertu nemá dvoukilové balení pomerančů dvě kila, ale dá se říct, že v tomto případě šlo o minimální odchylku. Problémy však byly u vajec. Prosakovala totiž nejedna krabička. Mandarinky připomínaly antistresové gumové kroužky na procvičování prstů.

[chooze:article;value:504524]

V Lidlu většina potravin váží tolik, kolik garantuje obal, ale na to, aby splnil normy i chřest, je potřeba ho trochu do balení přidat. Jinak kvalitní zelenině to tam zkazily papriky. Cesta ze země původu ze Španělska trvala asi dlouho a bylo to na nich vidět.

Ve všech obchodech byly problémy se špatně naváženými potravinami. "Pokud prodejce deklaruje, že obsah výrobku váží 2 kila, tak by to mělo být 2 kila. Ne třeba 1,7 kilogramu, není tam žádná taková tolerance. Česká obchodní inspekce by za to mohla uložit pokutu," varoval mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich. A zákazník může během jediného nákupu zbytečně přijít i o desetikoruny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.