Obchody stahují z prodeje závadnou rýži. Obsahuje velké množství pesticidů

Pořádně zpozornět by měli lidé, kteří si v Bille nebo Makru zakoupili rýži. Obchody totiž před produktem varují a stahují ho z prodeje. Jedná se o půlkilové balení LAGRIS Rýže Basmati s datem minimální trvanlivosti do 22. 11. 2026. Makro pak navíc stahuje také balení 4x500g se stejným datem spotřeby.

"Ve výrobku společnosti Podravka-Lagris a. s. došlo k překročení maximálního reziduálního množství pesticidů," informovala Billa na svém webu. Podle vedení Makra není rýže vůbec vhodná ke konzumaci.

[chooze:article;value:531587]

Lidé mohou v obou obchodech zakoupený produkt vrátit a dostanou zpět peníze. "Zákazníkům, kteří uvedené balení zakoupili, doporučujeme výrobek nekonzumovat a vrátit v kterékoli prodejně Billa, a to i bez pokladního dokladu," uvedl obchod.

Závadná rýže:

V Makru mohli zákazníci tuto rýži koupit v období od 4. 1. do 15. 3. 2024, vrátit zboží pak mohou ve kterémkoli velkoobchodu. Je však potřeba mít účtenku.

"Za zakoupené výrobky vám budou na základě prodejního dokladu vráceny zpět peníze. Vrácení je možné do 31. 5. 2024. V případě, že nejste z jakéhokoliv důvodu schopni prodejní doklad předložit, pro urychlení při vrácení výrobku požádejte obsluhu zákaznické recepce o výjimečné vystavení duplikátu dokladu," poradila vedoucí oddělení kvality Makra Petra Bártová.

Potravinové banky využívá stále více lidí v nouzi. Více se dozvíte v následující reportáži (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.