Moderní bydlení

Oběd na koupališti ho stál víc než v Disneylandu. Poprvé a naposled, zuří návštěvník

S účtenkou za oběd se návštěvník pochlubil na facebooku ve skupině Nekŕmte nás odpadom. "Po 27 letech jsme zavítali na koupaliště Zlaté piesky. Měli jsme se tam setkat se známými. Zatímco jsme na ně čekali, rozhodli jsme se zkrátit si chvíli a dát si bufetový oběd," uvedl.

První, co návštěvníka zarazilo, byla absence cen u jednotlivých jídel, která byla zobrazená na velkých obrázcích. "Ceník sice zveřejněný byl, ale malinkými písmeny, což jsme nestudovali. Člověk by si řekl, že 2x smažený sýr s hranolky, jedno pivo a jedna velká kofola nemůže stát víc než 25 euro (zhruba 630 korun)," popisoval.

[chooze:article;value:511019]

Celková suma se však nakonec vyšplhala na 36,80 euro (zhruba 930 korun), což jej šokovalo. "Byla to naprostá ťafka. Normálně nejsem zvyklý reagovat, když mě cena překvapí, ale tady jsem se musel zeptat, kolik stojí sýr. Odpověď byla 11 euro (zhruba 280 korun) za kus. Kofola stála 2,50 euro (zhruba 63 korun) a pivo 3,30 euro (zhruba 83 korun)," doplnil.

Matematika ale návštěvníka stále zrazovala. K výsledné částce se nemohl dopracovat. "Musel jsem se doptat, za co jsme platili ten zbytek. Prý za dvě tatarské omáčky, ačkoliv jsme si žádali jen jednu, které nás stály 2 eura (zhruba 50 korun), a dvoje hranolky, celkem za 7 euro (zhruba 177 korun)," napsal.

[chooze:article;value:565535]

Jedna porce smaženého sýra s hranolky a tatarkou tak návštěvníka vyšla na 16,50 euro (zhruba 416 korun). "Jedl jsem už na mnoha místech, například v McDonaldu v Disneylandu, kde porce nugetek s hranolky stála 16 euro (zhruba 404 korun). Ale na Zlatých Pieskoch v bufetu, kde se zastavila doba v socialismu, zaplatit takovou částku za kus mraženého polotovaru, to je takové slovenské," pokračoval.

"Hodinová návštěva na Zlatých Pieskoch nás tedy se vstupným, parkovným a stravným vyšla celkem na 51 euro (zhruba 1 287 korun). Byli jsme tu po dlouhé době poprvé a určitě mohu říci, že i naposledy," uzavřel.

Kvalita vody výrazně klesla. Hygienici zakázali koupaní na mnoha koupalištích:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.