Obejmi svou krávu. Britská farma láká na netradiční terapii

Tři hodiny hladit, česat, a pokud chcete, tak se s krávou i pomazlit. Za tímto zážitkem se teď sjíždějí desítky lidí do britského městečka Beverly. Místní farma nabízí terapii, která nemá obdoby široko daleko. Za v přepočtu asi 1 200 korun vás ve stodole přivítá naprosto vyklidněné a podle chovatelů i velmi empatické zvíře. Majitelé tuto výjimečnou zkušenost pojmenovali jednoduše, v překladu Obejmi svou krávu

"Je to úžasné. Miluju to. Trpím velkými úzkostmi a depresemi, když jsem tady s krávami, úplně jsem na všechny svoje problémy a trable zapomněla. Je to prostě strašně milé," popisuje svůj zážitek s terapií jedna z návštěvnic farmy Amy. 

[chooze:article;value:508226]

​Zájemci se prý nemusejí obávat, že by zvířata nějak trpěla. Majitelé farmy je prý na tuto formu terapie vyškolili a připravovali je pět měsíců, než se dveře své stodoly rozhodli otevřít prvním zájemcům. "Pro mnoho lidí je velmi uvolňující si jen tak s krávami sednout a přestat myslet, cítit, jak jsou krásně teplé a cítit jejich tlukot srdce," láká majitelka farmy Fiona Wilsonová. 

"Myslím, že i ta zvířata si to naprosto užívají. Jsou vděčná za tolik pozornosti. Myslím, že kdyby se jim to nelíbilo, tak to nebudou chtít dělat," doplňuje farmářka. Majitelé se pro tuto netradiční aktivitu rozhodli v roce 2022. Pozemky jim totiž zaplavila velká voda a oni museli mnoho svých krav prodat. Museli se tak poprat s tím, aby se uživili a své farmě i svým zvířatům našli jiné, pro mnohé naprosto jedinečné a léčivé, využití.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.