Objednal si pizzu, do hodiny zemřel. Mladík udělal osudovou chybu

Třiadvacetiletý James Atkinson si spolu se svými dvěma spolubydlícími objednal v restauraci v australském Newcastlu tři pizzy chicken tikka masala, hranolky a další indická jídla. Za hodinu poté, co však snědl několik kousků pizzy, zemřel mladík v nemocnici na anafylaktický šok způsobený požitím arašídů, píše portál Metro.

Přestože se incident stal už v roce 2020, stále pokračuje vyšetřování mužovy smrti. Spolubydlící Luke Isley a Robert Raistrick popsali, co se stalo v jejich společném domě v osudnou noc.

[chooze:article;value:501624]

Podle Isleyho se James nezmínil o své alergii na arašídy, když zadával objednávku v aplikaci rozvážkové služby. Zároveň ani přímo nekontaktoval danou restauraci, uvedl portál BBC. Už za 30 sekund poté, co však mladík pizzu ochutnal, začal mít obavy. "Říkal něco o tom, že si tou pizzou není jistý. Nejdřív jsem si myslel, že mu nechutná. Když se poprvé zmínil o oříšcích, v ten moment jsme já a Rob začali panikařit," popsal Isley.

Rob si následně vzpomněl, že Atkinsonovi se udělalo nevolno, hned jak začal pizzu jíst. "Znepokojovalo ho, že mu brní rty. Takže si to brzo uvědomil," řekl.

Oba spolubydlící proto začali hledat lék, který by mohl pomoci. Viděli ho v domě, ve kterém společně předtím bydleli. V současném bydlení ho ale nemohli najít. "Myslím, že ani James nevěděl, kde je," doplnil Rob.

Ještě sám James si zavolal sanitku a záchranáři jej odvezli do nemocnice. I přes veškerou snahu mu už lékaři ale nedokázali pomoci a zhruba 40 minut od příjezdu mladík zemřel.

[chooze:article;value:523578]

Koronerka Karen Dilksová se zeptala, zda chlapci diskutovali o typu jídla, které si objednali, a zda je vhodné pro Jamese. "Když jsme si vybírali z jídelního lístku, James se zmínil o tom, jestli je pravděpodobné, že by v daném typu pizzy byly ořechy. Proto použil počítač, aby zjistil, zda tento druh skutečně obsahuje ořechy," popsal Isley.

Dilksovou také zajímalo, zda v aplikaci rozvážkové služby bylo nějaké varování, aby člověk kontaktoval restauraci, pokud má dotaz ohledně alergenů. "Mohlo to tam být, ale neviděl jsem ho," uzavřel Isley.

Jak nakrájet pizzu bez použití nože? Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.