Objednala pro autistickou dceru mobil a přišly boty. Mamince pomohl dárce

Podnikatel Josef Regrut, který má sám autistické dítě, se rozhodl mamince i s Terezkou koupit telefon. Dovezl jim jej i s AirTagem, díky kterému jej budou moci najít v případě ztráty, a nalepeným ochranným sklem, kdyby holčičce nový iPhone náhodou spadl.

"Vybrali jsme telefon, který je menší do ruky. Je lehčí a lepší než něco velkého," řekl. Varoval také maminku s dcerou, aby si na internetu dávaly pozor. "Lidé jsou různí, já to znám," dodal.

"Jsem moc ráda, že má dcerka telefon. Pán mi dal ještě poukaz na 10 000 korun, ten jsem využila, koupila jsem telefon pro starší 11letou dceru Marušku. Jsem pánovi opravdu vděčná," sdělila maminka.

"Vím, co je to autismus, tak jsem se rozhodl podle zásady dej a bude ti dáno," vysvětlil pro TN.cz dárce. Za dívkou se tedy vydal i se svým řidičem, který vše natočil.

[chooze:article;value:513850]

O podvodu, kterému naletěla, jsme nedávno informovali. Objednala přes internetový bazar mobil. Poté, co zaplatila, jí ale přišly jen boty. 

Před podobnými podvody policie dlouhodobě varuje. Vzhledem k tomu, že nešlo o oficiálního prodejce, nelze aplikovat zákon na ochranu spotřebitele.

"Jedná se o občanskoprávní spor, v němž se lze domáhat práva soudní cestou. Případně by se mohlo jednat o trestní čin podvodu, a to by řešila policie, ale tam se to zase řídí výší částky, o kterou je dotyčný poškozen. Česká obchodní inspekce nemá v těchto případech žádné pravomoci," vysvětlila mluvčí České obchodní inspekce Jana Jelínková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.