Objevila se falešná cestovka. Nekupujte si u ní dovolenou, varuje ministerstvo

Před falešnou cestovní kanceláří varuje české ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Jde o údajnou cestovní kancelář expert agency s.r.o., která má IČO: 17613949. Podle úřadu nabízí zájezdy na internetových stránkách dovolenkaprimori.eu. Na podvod upozornil jeden z klientů.

"Společnost expert agency s.r.o. nedisponuje a nikdy nedisponovala ani oprávněním k provozování cestovní kanceláře, ani platným zákonem vyžadovaným pojištěním proti úpadku. Pro zdání větší důvěryhodnosti přitom na vyžádání zasílá klientům pojistku, která domněle prokazuje sjednané pojištění pro případ úpadku cestovní kanceláře," uvádí ministerstvo.

Klienti tak mohou být přesvědčeni, že v případě úpadku jim pojišťovna pomůže se zajištěním náhradního ubytování a zajistí návrat do vlasti. Pojištění proti úpadku se vztahuje i na vrácení peněz klientům, kteří na zájezd nenastoupili a zaplatili zálohu nebo celý zájezd. Smlouva, kterou se společnost prokazuje, je ale uzavřená s jinou českou cestovní kanceláří, která s expert agency s.r.o. nijak nespolupracuje, uvedlo ve čtvrtek ministerstvo.

[chooze:article;value:568217]

Úřadu to potvrdil výhradní zástupce UNIQA pojišťovny pro oblast povinně-smluvního pojištění pro případ úpadku CK ze společnosti Fiducia s.r.o. "Internetové stránky, na kterých společnost expert agency s.r.o. nabízí své zájezdy, jsou ve slovenském jazyce, a můžeme se proto domnívat, že cílem podvodu jsou především občané Slovenské republiky. Varujeme před nákupem jakéhokoliv zájezdu na výše uvedených stránkách. Uvedená zjištění předáme orgánům činným v trestním řízení," poznamenal resort.

Letos je to už druhý podobný případ. Ministerstvo doporučuje, aby si lidé před výběrem dovolené vždy ověřili, že cestovní kancelář, od které zájezd kupují, má sjednané povinné pojištění proti úpadku. Jejich seznam MMR na webových stránkách pravidelně aktualizuje. 

"Cestovka pořádající zájezd by rovněž doklad o sjednaném pojištění proti úpadku měla mít na svých webových stránkách. Jestliže klient kupuje zájezd od cestovní agentury, i ta by mu měla na požádání předložit doklad, že pořádající CK, pro kterou prodej zájezdu zprostředkovává, má platnou pojistku proti úpadku," doplnilo ministerstvo.

Česká cestovka zkrachovala. Pokud je legální, o peníze se bát nemusíte, říká odborník (9/8/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.