Objevte krásy Kalábrie a Sardinie: Dovolená pro každou generaci

Kalábrie – jižní perla Itálie

Kalábrie je místo plné přírodních krás, bohaté historie a vynikající gastronomie. Jen dvě hodiny letu vás dělí od této oblasti s nedotčenou přírodou, širokými plážemi a romantickými zátokami s křišťálově čistou vodou.

Milovníci potápění si přijdou na své v letoviscích Tropea a Capo Vaticano, kde Tyrhénské moře nabízí skvělé podmínky pro tento sport. Tropea je známá hudebními festivaly a gastronomickými slavnostmi, kde můžete ochutnat pikantní salám ’nduja, červenou cibuli cipolla rossa di Tropea a ovčí sýr pecorino del Monte Poro. Historické památky, jako je kostel Santuario di Santa Maria dell'Isola, jsou dalším lákadlem tohoto města.

​S delegátem Blue Style si můžete domluvit výlety po okolí. Během kombinovaného výletu navštívíte Capo Vaticano, ochutnáte kalábrijské produkty jako med a výrobky z červené cibule, poté města Tropea a Pizzo, kde prozkoumáte Aragonský hrad a ochutnáte zmrzlinový dezert Tartufo. Na lodním výletě objevíte Liparské ostrovy, které jsou zapsány na seznamu UNESCO, doporučujeme i návštěvu ostrova Vulcano s černými plážemi. Pro dobrodruhy je tu noční lodní výlet na Stromboli, kde uvidíte západ slunce a lávu tekoucí do moře.

​Ubytování v hotelu Villaggio Hotel Roller Club je ideální pro všechny generace. Nachází se na klidném místě s písčito-oblázkovou pláží a pozvolným vstupem do moře, což je ideální pro děti, seniory a samotné páry. K dispozici jsou animační programy, sportovní aktivity a výborná kuchyně.

Sardinie – evropský Karibik

Sardinie, známá jako Karibik Středomoří, nabízí úchvatné pobřeží a malebné přístavy s prvotřídními restauracemi. Tento italský ostrov je perfektní destinací pro milovníky přírody, historie a skvělé gastronomie. „Divoké hory, rozsáhlé písčité i oblázkové pláže a bohatá historie – to jsou hlavní důvody, které mě přiměly zamilovat se do italského ostrova Sardinie. Výjimečná gastronomie a krátká letová vzdálenost také stojí za zmínku. Není divu, že Sardinii někteří nazývají Karibikem Středomoří. Dovolená na Sardinii se stane zážitkem, na který nikdy nezapomenete,“ vysvětluje expertka na cestování a obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

​Sardinie vás okouzlí divokými horami, rozlehlými plážemi a pohostinností místních obyvatel. Gastronomické zážitky zahrnují ochutnávku místních sýrů a vín, které dodají vaší dovolené jedinečný rozměr. Tento ostrov nabízí skvělou kombinaci relaxace na pláži a aktivního objevování, což z něj činí ideální destinaci pro všechny generace.

Cestovní kancelář Blue Style nabízí výlety s česky mluvícím delegátem, například terénní projížďku v okolí obce Villasimius s bílými písčitými plážemi a křišťálově čistým mořem nebo návštěvu historických nuragů v Su Nuraxi, které jsou součástí světového dědictví UNESCO. Na náhorní plošině Giara můžete obdivovat divokou přírodu a volně žijící koně.

Hotel Futura Club Colostrai je skvělým místem pro multigenerační dovolenou. Nachází se na klidném místě s dlouhou písčitou pláží a nabízí stravování formou soft all inclusive nebo all inclusive. Hotel má vlastní restauraci, dva bary, obchůdky a bazén pro dospělé i děti.

Sighientu Resort Thalasso vás nadchne svou polohou přímo na pláži, fitness centrem a bohatým animačním programem. Užijte si all inclusive služby s pestrou nabídkou jídel a nápojů. Jde o skvělou volbu pro rodinnou dovolenou plnou zábavy a odpočinku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.