Obliba Harryho a Meghan stále padá. Více než půlka Britů jim chce vzít tituly

Princ Harry byl vždycky tak trochu černá ovce britské královské rodiny. Druhorozený syn princezny Diany a současného krále Karla III. Velký průšvihář a ten, kdo se před více než třemi lety zřekl královských povinností a opustil královský dvůr.

I když se i s rodinou odstěhoval do USA, více než polovině Britů stále leží v žaludku. Podle nejnovějších průzkumů pro přední britská média si až 52 procent Britů přeje, aby Harry přišel úplně o všechna privilegia, a to včetně nároku na trůn. Je totiž pátý v pořadí po svém bratru Williamovi a jeho třech dětech.

[chooze:article;value:517202]

Harry se sice zřekl svých královských povinností i z nich plynoucích výhod, některé mu ale zůstaly. Například titul vévoda ze Sussexu, ze kterého s manželkou Meghan stále těží a dostávají díky němu pracovní nabídky.

"Myslím si, že značka Sussex by už vůbec neměla existovat. Měla by to být značka Harry a Meghan. Víte, Sussex a všechny královské tituly jsou pro Brity synonymem Megxitu, což vyvolává stále velmi negativní emoce," řekl britský novinář a komentátor Nick Ede.

Harryho popularita začala ještě víc klesat poté, co loni zemřela jeho babička, královna Alžběta II. Právě ona totiž údajně často omlouvala a před britskou veřejností žehlila skandály svého nejoblíbenějšího vnuka. Třeba i to, když ho britští paparazzi na maškarním večírku vyfotili v kostýmu nacistického polního maršála nebo když se v médiích objevila jeho nahá fotografie.

[chooze:article;value:516202]

Velká část Britů podle médií nemůže stále přijít na jméno ani Harryho manželce Meghan, kvůli které se Harry údajně vzdal svých povinností. Hřebíčkem do rakve pak byla kniha Náhradník, kterou Harry loni vydal a kde probírá zákulisí královského života a pomlouvá i svého bratra Williama.

"Kniha, rozhovory, to všechno velmi ovlivnilo to, co si veřejnost teď myslí a do jisté míry to velmi poškodilo jejich značku," dodal marketingový specialista David Olusegun. V bulvárních médiích se v poslední době objevují informace o tom, že Harry a Meghan teď údajně řeší vážné finanční problémy a také krizi v manželství.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.