Obliba karavanů stále roste. Přizpůsobují se tomu i kempy

Pan Maxa jezdí s karavanem už přes dvacet let. Je to podle něj něco jako chata, kterou si ale může převézt kamkoli se mu zlíbí. Nejvíce času teď tráví na Lipně na rybách. Po sezoně se zas sbalí a odjede do termálů do Maďarska. "V těchhle novějších karavanech máme všechno. Od sprchy přes topení po toaletu. Kompletně všechno," svěřil se. 

Podobně v posledních letech přemýšlí stále více lidí. Na vyšší zájem začaly reagovat i kempy. Například v Modříně na Lipně vybudovali 50 nových elektrických přípojek. "Po covidu nám výrazně stoupla návštěvnost. Dokonce natolik, že jsme letošní zimu kemp vůbec nezavírali. Akorát jsme malinko omezili služby," prozradil mluvčí areálu Jiří Gruntorád. 

[chooze:article;value:499049]

​Ne každý si ale může karavan dovolit, byť jen ojetý. A tak jsou v kempech k vidění třeba dodávky přestavěné na obytňáky nebo stany na autech. "Chemickou výlevku tu máme, dočerpat vodu si můžou, máme stání s elektrickou přípojkou. Takže se snažíme dopřát jim ten komfort. Snažíme se přizpůsobit tomu trendu," sdělil provozovatel Kempu České Vrbné Ondřej Pinkava. 

Tyhle služby ale stále nejsou samozřejmostí. Už v předchozích letech proto začaly kraje a obce podporovat vznik parkovišť pro karavany. Těch jsou zatím v republice ale jen desítky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.